Bullerjan FreeFlow houtkachels

Bullerjan Freeflow Classic IDe houtkachels van Bullerjan® FreeFlow vinden hun oorsprong in Vermont, Noord-Canada. Ooit ontworpen door een Canadese houthakker en naar Duitsland gebracht door een ondernemende zakenman. Het verhaal achter de Bullerjan® FreeFlow houtkachels is net zo mooi als de kachel zelf. Bijzonder van vormgeving en met een eenvoudige, maar geniale techniek.

Een sfeervolle blikvanger

De Bullerjan® FreeFlow is een effectieve, betrouwbare verwarmer. De Bullerjan® laat u niet in de steek en heeft een zeer lange levensduur. Het vermogen van de Bullerjan® FreeFlow varieert van 5,7 kW tot maar liefst 14,7 kW! Hierdoor kunt u de Bullerjan® terugvinden in een gezellige kleine huiskamer, maar ook in een grote industriële werkplaats. De FreeFlow is eenvoudig te bedienen, zodat iedereen hier wel raad mee weet. De Bullerjan® FreeFlow past in iedere omgeving, hij voelt zich overal snel thuis. Het enige wat nodig is, is een goede schoorsteen of rookkanaal en goed gedroogd hout. Zo heeft de Bullerjan® het helemaal naar zijn zin... en u natuurlijk ook! De Bullerjan® FreeFlow is net een kameleon, met de eindeloze variaties in design, uitvoering en kleur, is hij eenvoudig naar uw wens samen te stellen.

Convectiewarmte van de Bullerjan

ChimCat katalysatorHet basisprincipe van de Bullerjan® FreeFlow houtkachel draait om convectiewarmte. Inmiddels zijn er aardig wat technische verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de eerste generatie van Bullerjan®. De Bullerjan® FreeFlow serie voldoet nu al volledig aan de nieuwste Europese emissienormen (2015) voor houtkachels. De Bullerjan® presteert zelfs boven de maat! De Bullerjan® FreeFlow houtkachel is in te zetten als hoofdverwarming, maar natuurlijk ook als gezellige sfeerverwarming. Het sterkste punt van de Bullerjan® is toch wel de snelle en gelijkmatige verwarming van het vertrek. De Bullerjan® FreeFlow brandt superzuinig, efficiënt en schoon dankzij de ingebouwde Chimcat® katalysator en de tertiaire verbrandingstechniek. Het rendement van de Bullerjan® bedraagt maar liefst 80%. Zonder aslade brandt het vuur het beste op een bedje van as. De aslaag isoleert uitstekend en houdt de kachel nog lang warm, uren nadat deze gedoofd is.  

Unieke eigenschappen van de Bullerjan

Bullerjan Freeflow glas

De Bullerjan® FreeFlow is een convectiekachel pur sang. Hij bestaat uit gebogen, stalen buizen, die een cilindrische verbrandingskamer vormen. Het grootste gedeelte van de buisoppervlakte bevindt zich in de brandkamer. De koude lucht van de omgeving wordt als het ware door de Bullerjan® ingeademd om vervolgens warme lucht weer af te geven. Zo onstaat een circulatie van koude en warme luchtstromen, waardoor de leefruimte snel en gelijkmatig verwarmd wordt.

Geniaal eenvoudig - eenvoudig geniaal

Daar waar bijvoorbeeld vloerverwarming een lange opwarmtijd nodig heeft, staat de Bullerjan® FreeFlow houtkachel altijd meteen voor u klaar. Binnen enkele minuten ervaart u al warmte die vervolgens snel toeneemt. Vooral in het voor- en naseizoen kunt u veel besparen op uw stookkosten met een houtkachel zoals de Bullerjan® FreeFlow. In het voor- en naseizoen heeft u namelijk even tijdelijk (vaak 's avonds) en locaal een warmte behoefte. Het is zonde om daar het hele centrale verwarmingssysteem voor op te starten. Bovendien geeft de Bullerjan® FreeFlow een gezelligheid die niet te evenaren is! Ook in het winterseizoen kunt u besparen door de vloerverwarming of cv op een lage basistemperatuur in te stellen en voor extra comfort en gezelligheid de Bullerjan® FreeFlow te gebruiken.  

Bullerjan® FreeFlow en het milieu

Door de Chimcat® Katalysator in de Bullerjan® FreeFlow daalt de emissie van schadelijke stoffen aanzienlijk. Fijnstof wordt efficient uit de rookgassen gefilterd en door de zeer hoge temperatuur in de katalysator naverbrand. De katalysator is ontwikkeld door Dr. Pley Environmental GmbH en uitgebreid getest en goedgekeurd door DBU (keuringsinstituut in Duitsland).  

Bullerjan Classic II met bok

Bullerjan keramiek wit met wal onderstel

bullerjan dot kubus hoog

bullerjan dot hoge kubus