Onderhoud

Gashaard onderhoudHeeft u een kachel of haard en wilt u deze op laten knappen of regelmatig laten onderhouden? Voor alle soorten onderhoud aan uw gashaard, pelletkachel of houtkachel kunt u bij het Stokertje terecht. Ook voor het onderhoud aan uw schoorsteen of rookkanaal zijn wij graag uw aanspreekpunt. We vegen schoorstenen en leveren alle onderdelen die nodig zijn voor reparatie van uw kachel, haard of rookkanaal. Kortom, u kunt het zo gek niet bedenken of 't Stokertje kan het voor u regelen. Wilt u geen omkijken meer hebben naar uw haard? Sluit dan een onderhoudscontract met ons af zodat wij elk jaar voor het stookseizoen bij u langskomen om alles weer in orde te maken. 

Onderhoud en reparatie van een gashaard

Een gashaard heeft jaarlijks onderhoud nodig, ook als u de gashaard niet zo vaak gebruikt. Zo voorkomt u dat de gaskachel dienst weigert, net op het moment dat u 'm wilt gaan gebruiken. Bovendien is een jaarlijkse controle belangrijk voor de veiligheid in huis. Meer weten over het onderhoud van een gashaard? Lees dan verder.... 't Stokertje verzorgt voor vrijwel alle merken en types gaskachels en gashaarden het onderhoud en reparatie. Ook wordt 't Stokertje regelmatig gevraagd door fabrikanten om bepaalde service problemen op te lossen. Zo wordt bijv. het onderhoud van de gashaarden van fabrikant Dru in het Noordelijke gedeelte van Nederland volledig verzorgd door het serviceteam van 't Stokertje (Dru Onderhoud Noord).

Onderhoud en reparatie van een pelletkachel

PelletkachelEen pelletkachel heeft minder aandacht nodig dan een houtkachel want de pelletkorrels worden automatisch bijgevuld en de meeste pelletkachels zijn heel goed regelbaar met diverse programma's. Toch moet een pelletkachel heel regelmatig onderhouden worden. Het wekelijkse onderhoud kunt u natuurlijk zelf uitvoeren, maar elk jaar heeft een pelletkachel ook een grote beurt nodig waarbij alles goed nagekeken wordt en essentiele onderdelen tijdig vervangen worden. Vooral als u afhankelijk bent van de pelletkachel dan moet u voorkomen dat de pelletkachel het af laat weten op cruciale momenten. 't Stokertje verzorgt voor vrijwel alle merken pelletkachels het onderhoud en reparatie. Namens de fabrikant Qlimaverzorgt het serviceteam van 't Stokertje zowel installatie, ingebruikname als onderhoud.

Onderhoud en reparatie van een houtkachel

Een houtkachel heeft doorgaans geen jaarlijks onderhoud nodig. Eenvoudig onderhoud kunt u meestal zelf verrichten. Maar eens in de zoveel tijd zal toch het binnenwerk van de kachel vervangen moeten worden. Daarnaast is ook het koord en de remplaat aan slijtage onderhevig. Heeft u hierbij hulp nodig of heeft u een oude kachel die aan reparatie toe is? Dan kunt u natuurlijk een beroep op ons doen, we hebben een eigen werkplaats met vakmensen. Mail ons voor informatie over de tarieven. In verband met de drukte tijdens het stookseizoen is het altijd aan te raden om in de zomermaanden te zorgen voor onderhoud en/of reparatie. cv-haard

Onderhoud en reparatie van een cv-haard

Bij een cv-haard is goed onderhoud erg belangrijk omdat u zeker wilt weten dat u in de koude maanden van het jaar er warmpjes bij kunt zitten. Daarom adviseren wij u in de zomermaanden contact met ons op te nemen voor onderhoud. Bent u bang dat u dit vergeet? Dan kunt u een contract met ons afsluiten. Natuurlijk kunnen wij ook zorgdragen voor de vervanging van onderdelen, maar ook dan geldt dat u tijdig zult moeten bestellen omdat het stookseizoen ook bij onze leveranciers piekdrukte veroorzaakt. Het bestellen van onderdelen duurt helaas soms langer dan wij willen, dus het is goed om daar rekening mee te houden. 

Reparatie van een schouw of haardplateau

PlateauHeeft u een mooie schouw of haardplateau van natuursteen en zitten hier beschadigingen op? Dan kunnen wij samen met u bespreken hoe wij dit op gaan lossen. Soms is dit heel eenvoudig en soms wat ingewikkelder afhankelijk van de steensoort en de ernst van de beschadiging. Wij kunnen u van tevoren natuurlijk een prijsopgave en een voorstel doen.

Overige dienstverlening van 't Stokertje

Hoewel het al een hele lijst is, doen we nog meer dan onderhoud en reparatie alleen. Natuurlijk installeren we de door ons geleverde kachels, haarden, schouwen en pijpmaterialen. Daarnaast vegen we ook de schoorsteen, geven interieuradvies, voeren camera-inspecties uit en doen we houtvochtigheidsmetingen. Onze dienstverlening betreft alles wat met (sfeer)verwarming te maken heeft. Voor een compleet overzicht van onze diensten kijkt u op onze dienstenpagina

 

Corona Update

MAATWERK OPLOSSINGEN