Stookworkshop, veilig en verantwoord stoken

stookworkshop

De eerstvolgende stookworkshop zal plaatsvinden op 30 maart 2023 bij onze showroom aan de Dorpsstraat 12 in Orvelte. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.15 uur.
De stookworkshop duurt tot ca. 21.30 uur. In verband met extreme drukte en personeelstekort zal er voorlopig geen stookworkshop in andere showrooms georganiseerd gaan worden.

U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst en/of een nieuwe datum via [email protected]. U ontvangt altijd een bevestiging.

De informatie die tijdens de stookworkshop verstrekt wordt hebben we ook voor u online gezet zodat u alvast onze stookadviezen & tips kunt gaan gebruiken. 

Downloads:
Zwitserse stookmethode
Boss-it checklist
Stookadvies & tips

We wensen u veel lees- en stookplezier!

In bijna iedere man schuilt wel een 'pyromaan'. Als een man achter een bbq staat of met z’n kachel in de weer is, dan is hij helemaal in zijn element! Vrouwen houden minstens zoveel van een gezelllig haardvuur, maar hebben een enorme hekel aan rook. Daarom is het zo belangrijk om goed te stoken, want rookoverlast is helemaal niet nodig. 

Stookworkshop voor duurzaam en zuinig stoken

Veilig en verantwoord stoken - voor jezelf en het milieu - is tegenwoordig echt een must. Je kan niet zo maar meer alles in je kachel gooien en de term allesbrander is al jarenlang passé. Aan deze bewustwording wil ’t Stokertje graag haar steentje bijdragen door stookworkshops te geven aan échte stookliefhebbers. Als je op een goede manier stookt is hout stoken namelijk een hele duurzame manier van verwarming en wordt het milieu niet onnodig belast. Een houtkachel verwarmt zelfs CO2- of milieuneutraal mits je goed gedroogd hout gebruikt.

stoken_allesbrander_400

Kachels en haarden binnen én buiten 

In de stookworkshop wordt onder andere aandacht besteed aan het aanmaken van de kachel, het voorkomen van roetaanslag in het rookkanaal en rook in de kamer. Ook wordt er uitgelegd wat schoorsteenbrand is en hoe het voorkomen kan worden. Hoe onderhoud je je kachel en rookkanaal het beste, hoe blijven de ruitjes schoon en hoe haal ik het beste rendement? Ook meten we gratis de houtvochtigheid van uw hout als u een blok uit uw voorraad meeneemt. Tenslotte besteden we nog aandacht aan het stoken met tuinhaarden.

Stookworkshop Spreek(v)uur

Aansluitend op de workshop is een soort ‘spreek(v)uur’. U kunt dan uw vragen over kachels, haarden en rookkanalen afvuren op de haardenspecialist van ‘t Stokertje. 

Aanmelden voor de stookworkshop van 't Stokertje

enthousiaste klant bij stookworkshop in ReutumU kunt zich het beste opgeven via ons e-mailadres [email protected]. Wij verzoeken u uw naam, uw telefoonnummer en het aantal personen door te geven.

U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie. Deelname aan de stookworkshop is GRATIS. Minimale aantal aanmeldingen is 8 personen, anders kan de stookworkshop helaas niet doorgaan.

Natuurlijk een leuk en origineel idee voor een Vaderdag cadeau, maar vrouwelijke stokers zijn minstens zo welkom! 

Als u op de hoogte wilt blijven van onze nieuwtjes, 'like' ons dan op Facebook.

facebook Stokertje