Stookworkshop, veilig en verantwoord stoken

stookworkshop

Tot onze grote spijt lukt het niet meer om u in te schrijven voor de stookworkshops van de komende maanden. 
De reden hiervoor is de extreme drukte als gevolg van de hoge energieprijzen. Gecombineerd met een personeelstekort vormt dit stookseizoen een grote uitdaging waardoor we deze keuze hebben moeten maken. Als u zich aanmeldt via [email protected] wordt u door ons automatisch uitgenodigd zodra de situatie verandert en er weer een nieuwe datum ingepland is.

De informatie die normaliter tijdens de stookworkshop verstrekt wordt hebben we voor u online gezet zodat u toch alvast onze stookadviezen & tips kunt gaan gebruiken. 

Downloads:
Zwitserse stookmethode
Boss-it checklist
Stookadvies & tips

We wensen u veel lees- en stookplezier!

In bijna iedere man schuilt wel een 'pyromaan'. Als een man achter een bbq staat of met z’n kachel in de weer is, dan is hij helemaal in zijn element! Vrouwen houden minstens zoveel van een gezelllig haardvuur, maar hebben een enorme hekel aan rook. Daarom is het zo belangrijk om goed te stoken, want rookoverlast is helemaal niet nodig. 

Stookworkshop voor duurzaam en zuinig stoken

Veilig en verantwoord stoken - voor jezelf en het milieu - is tegenwoordig echt een must. Je kan niet zo maar meer alles in je kachel gooien en de term allesbrander is al jarenlang passé. Aan deze bewustwording wil ’t Stokertje graag haar steentje bijdragen door stookworkshops te geven aan échte stookliefhebbers. Als je op een goede manier stookt is hout stoken namelijk een hele duurzame manier van verwarming en wordt het milieu niet onnodig belast. Een houtkachel verwarmt zelfs CO2- of milieuneutraal mits je goed gedroogd hout gebruikt.

stoken_allesbrander_400

Kachels en haarden binnen én buiten 

In de stookworkshop wordt onder andere aandacht besteed aan het aanmaken van de kachel, het voorkomen van roetaanslag in het rookkanaal en rook in de kamer. Ook wordt er uitgelegd wat schoorsteenbrand is en hoe het voorkomen kan worden. Hoe onderhoud je je kachel en rookkanaal het beste, hoe blijven de ruitjes schoon en hoe haal ik het beste rendement? Ook meten we gratis de houtvochtigheid van uw hout als u een blok uit uw voorraad meeneemt. Tenslotte besteden we nog aandacht aan het stoken met tuinhaarden.

Stookworkshop Spreek(v)uur

Aansluitend op de workshop is een soort ‘spreek(v)uur’. U kunt dan uw vragen over kachels, haarden en rookkanalen afvuren op de haardenspecialist van ‘t Stokertje. 

Aanmelden voor de stookworkshop van 't Stokertje

enthousiaste klant bij stookworkshop in ReutumU kunt zich het beste opgeven via ons e-mailadres [email protected]. Wij verzoeken u uw naam, uw telefoonnummer en de vestiging van uw voorkeur aan te geven. U kunt kiezen uit de volgende vestigingen:

Drenthe - 't Stokertje Kachelparadijs Orvelte
Gelderland - 't Stokertje Haardenhuys te Epe
Friesland - 't Stokertje Kachelhûs Fryslân te Joure
U krijgt dan zo spoedig mogelijk een bevestiging van de eerstvolgende data dat er een stookworkshop bij u in de buurt gehouden wordt. Deelname aan de stookworkshop is GRATIS. Minimale aantal aanmeldingen is 8 personen, anders kan de stookworkshop helaas niet doorgaan.

Natuurlijk een leuk en origineel idee voor een Vaderdag cadeau, maar vrouwelijke stokers zijn minstens zo welkom! 

Als u op de hoogte wilt blijven van onze nieuwtjes, 'like' ons dan op Facebook.

facebook Stokertje