Bullerjan FreeFlow, houtkachels met een bijzondere (uit)straling

9 jaren en 3 maanden geleden geplaatst
Bullerjan FreeFlow, houtkachels met een bijzondere (uit)straling afbeelding

Bullerjan ClassicHet verhaal achter de Bullerjan® FreeFlow houtkachels is zo mooi dat het niet vaak genoeg verteld kan worden. De kachels van Bullerjan® zijn in meerdere opzichten heel bijzonder. In onze showroom vallen de kachels van Bullerjan® dan ook meteen op. De techniek is eenvoudig en doeltreffend... eenvoudige oplossingen zijn tenslotte vaak de beste!

Terug in de tijd met Bullerjan®

De Bullerjan® geschiedenis neemt ons terug naar een koude winter van 1975 in Vermont (Canada). Eric Darnell, houthakker van beroep, werkte op dat moment in het koude Noord-Canada. Zijn geïmproviseerde woning kon hij niet warm genoeg krijgen ondanks zijn nieuwe houtkachel. Naast houthakken, verdiende Eric Darnell een deel van zijn inkomen met het inbouwen van speciale, gebogen stalen pijpen in open houthaarden. Deze pijpen verhoogden het rendement van de kachel aanzienlijk. Hij maakte hierbij gebruik van het feit dat warme lucht naar boven stijgt (convectie). Vanuit zijn ervaring met deze convectiestromen ontstond bij hem het idee voor de Free Flow kachels (later Bullerjan® genoemd).

Prototype Bullerjan® Free Flow

werking bullerjan

Binnen een week maakte hij een prototype van de huidige Bullerjan® FreeFlow. De warmteopbrengst en het rendement waren overweldigend! Zijn woning werd dankzij het convectiesysteem van de Free Flow snel en gelijkmatig verwarmd. Tot op de dag van vandaag stookt hij nog steeds met een Bullerjan® FreeFlow van de eerste generatie. Ondernemer Erhard Knöfler ontdekte tijdens een zakenreis begin jaren tachtig de Free Flow in een kroeg voor houthakkers. De Free Flow houtkachel werd toen nog alleen in Canada geproduceerd. Zakenman Erhard Knöfler trof uitvinder/ontwerper Eric Darnell en verkreeg kort daarna het distributierecht voor Europa. Later kocht hij ook het patent op de Free Flow. Zo kwam Bullerjan® FreeFlow naar Europa, iets waar we vandaag de dag nog steeds blij mee zijn.

Bullerjan® FreeFlow in Europa

Bullerjan DesignErhard Knöfler stichtte het bedrijf Energetec in Duitsland en gaf de Free Flow kachel de naam Bullerjan®. De Bullerjan® Free Flow heeft zich sindsdien duizenden malen bewezen. In Europa werd de naam Bullerjan® al snel bekend door zijn hoge kwaliteit en unieke rendement. Veel marketingbudget was er niet, Bullerjan® dankt zijn bekendheid volledig aan mond-tot-mond reclame van enthousiaste klanten en van de gepassioneerde inzet van de eerste Bullerjan® dealers.  

Na een generatiewisseling in 2012 werd Energetec voortgezet onder de naam Bullerjan GmbH. Doel van het bedrijf is om de creativiteit en inventiviteit van Eric Darnell en de integriteit van het ondernemerschap van Erhard Knofler in Bullerjan GmbH voort te laten leven.

Dat was het verhaal over het ontstaan van Bullerjan® FreeFlow. Een unieke kachel, door een houthakker ontworpen in Noord Canada, doorontwikkeld door ingenieurs met gevoel voor warmte en opgebouwd uit de best beschikbare materialen!

Bullerjan GlasIs uw interesse gewekt door dit mooie verhaal? Kom dan bij ons kijken naar de Bullerjan® en zijn mogelijkheden. Of kijk online in onze haardencatalogus. 't Stokertje levert het hele assortiment van Bullerjan®, variërend van de Bullerjan FreeFlow Classic I en II, Bullerjan Design met RVS of glazen mantel tot de Bullerjan Dot. De Bullerjan® FreeFlow is elke keer weer anders samen te stellen met verschillende onderstellen en bekledingen. Met een glazen bekleding ziet de Bullerjan® er weer heel anders uit dan met een bekleding van RVS of keramiek. Ook de handgrepen kunt u zelf kiezen. De keuze is reuze! De capaciteit van de Bullerjan® FreeFlow varieert van 5,7 kiloWatt tot maar liefst 14,7 kiloWatt. 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht