Naar de webwinkel

Houtkachels

Iedereen die gek is op houtkachels, zal zich zeker als een vis in het water voelen bij ons 't Stokertje Kachelparadijs. Bij 't Stokertje kunnen de liefhebbers van houtkachels hun ogen uitkijken.

dovre_525cb_houtkachelsBij binnenkomst voelen de houtstokers onder ons zich meteen op hun gemak. Er staan altijd meerdere houtkachels bij ons te branden, zo maken we het al snel sfeervol en gezellig.

Houtkachels en huiselijkheid 

Met de komst van de centrale verwarming was de houtkachel tijdelijk een beetje minder in de belangstelling. Gelukkig is de interesse in houtkachels de laatste jaren weer helemaal terug. De meeste mensen missen toch de gezelligheid en het knusse van een echt houtvuur. Ook door de crisis wordt huiselijkheid weer belangrijker gevonden. En eigen haard is tenslotte niet voor niets goud waard.....

Beaufort houtkachel 6 kwHoutkachels zijn ook immens populair bij mensen die zo zelfvoorzienend mogelijk proberen te zijn. Onafhankelijk van de energieleveranciers hakt menigeen in de weekenden met een bijltje om de houtvoorraad aan te vullen. Zo worden er door het stoken met houtkachels heel wat euro's bespaart met noeste arbeid. Bovendien wordt steeds duidelijker dat houtkachels milieuneutraal stoken, mits er natuurlijk goed gedroogd hout gestookt wordt en de houtkachel een hoog rendement heeft. In de ons omringende landen wordt subsidie verstrekt op de aanschaf van houtkachels. Dat wil wel wat zeggen. Fabrikanten doen hun best om houtkachels zo te maken dat ze zo zuinig en schoon mogelijk stoken. In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd hoe bij de Barbas Energa de rookgassen door middel van een schuimkeramisch filter gezuiverd worden.

Houtkachels in alle gedaanten 

Houtkachels zijn er werkelijk in alle soorten en maten. Eerst is de keuze voor hoofd- of bijverwarming van belang. Verder moet je nooit een te grote houtkachel aanschaffen. De houtkachel moet lekker volop kunnen branden. Dat is niet alleen beter voor de kachel en het rookkanaal, maar ook voor het milieu. Wat past het beste in uw situatie? Vrijstaande houtkachels leveren doorgaans het beste rendement, maar ook ingebouwde houtkachels, ook wel inbouwhaarden genoemd, leveren een goed vermogen en rendement. Verder zijn er natuurlijk nog de inzethaarden en de open haardvuren. Ook moeten houtkachels aangepast worden aan de rest van het interieur. Dus valt de keuze op een moderne, nostalgische of tijdloze houtkachel? De verschillende vormen van houtkachels zijn ook zeer divers; langwerpig, hoekig, vierkant, rond en ovaal, vrijwel alles is mogelijk, zoals bijvoorbeeld deze hanghaard van Dik Geurts, de Bora Bora.

dik geurts houtkachels

Comfort , warmte en sfeer

houtkachels van ganzWilt u wel het comfort van een centrale verwarming, maar mist u ook de gezelligheid van een haardvuur in huis? Dan is het wellicht een goed idee om de aanschaf van een houtkachel op cv te overwegen. Met zulke houtkachels bespaart u enorm op uw stookkosten en tegenwoordig is er aardig wat keuze op dit gebied, zodat u ook een mooie kachel in uw kamer zult zien staan. Een schitterend vlammenspel kan prima gecombineerd worden met een mooie design houtkachel en een aansluiting op de cv. Laat u goed voorlichten door de medewerkers van 't Stokertje over de voor- en nadelen van dit soort houtkachels.

Alle merken houtkachels

U kunt bij ´t Stokertje kiezen uit vrijwel alle merken en soorten houtkachels, variërend van design, tot tijdloos of klassiek. U krijgt van ons dan ook een objectief en compleet advies. Ons assortiment houtkachels is zo gevarieerd en omvangrijk, de houtkachel van uw dromen staat er gegarandeerd bij. Wij leveren houtkachels van o.a. de volgende merken: Altech, Anyfire, Barbas, Dovre (zie youtube filmpje over Dovre Vintage), Lotus, DDG, Bullerjan, Ganz, Hwam, Dik Geurts en nog vele anderen. Het volledige overzicht kunt u bekijken in onze haardencatalogus

Houtkachels; duurzaam en milieuneutraal

morso_3100_houtkachels

Hout is een natuurlijke brandstof die door het duurzaam aanplanten van bossen weer aangevuld wordt. Hout staat in harmonie met de natuur omdat het evenveel CO2 vrijgeeft als het voor zijn groeiproces gebruikt. Daarom is hout als brandstof in een houtkachel met een hoogstaande verbrandingstechniek vrijwel CO2-neutraal. Met slinkende gasvoorraden en stijgende gas- en energieprijzen is de houtkachel dus een goede en milieubewuste keuze. Bovendien kunt u met een houtkachel enorm op uw stookkosten besparen!

Stokertje Selectie, ook voor uw houtkachel!

ganz samba houtkachelDoor de overweldigende keuze die u bij ´t Stokertje vindt, kunnen wij ons goed voorstellen dat u het spoor beetje bijster raakt. Daarom hebben wij voor u de Stokertje Selectie samengesteld. Deze selectie van houtkachels, gaskachels, haarden en schouwen is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de medewerkers en de klanten van ´t Stokertje. Alle houtkachels, gaskachels, haarden en schouwen uit de Stokertje Selectie zijn gegarandeerd een goede koop!

haardencatalogusbutton

 

 

 

voorproefje houtkachels

 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht