Open haard

Er gaat natuurlijk niets boven een winteravond gezellig voor de open haard. Want wat is er nou mooier dan de warmte van het haardvuur op je gezicht, het geluid van knappend hout en het schitterende vlammenspel?

open_haard

Rond het haardvuur gezellig met vrienden praten, heerlijk een boek lezen of dromerig in de vlammen staren; een open haard is pure romantiek en nostalgie.

Zelf uw open haard samenstellen

In feite kunt u uw eigen open haard samenstellen. Belangrijk is wel dat de onderdelen precies bij elkaar passen. Dat geldt zeker als u kiest voor een open haard in combinatie met een schouw. Gelukkig zijn onze medewerkers goed op de hoogte van alle mogelijkheden en geven u dan ook alle benodigde informatie en een deskundig advies.

Een open haard op hout, gas of ....

Er zijn verschillende soorten open haarden. U kunt stoken met hout of gas, maar natuurlijk kunt u ook een elektrisch element in uw open haard plaatsen of een bio ethanol brander. Met hout bereikt u de meeste sfeer en warmte, maar heeft u ook snel wat rommel en stof in de kamer. Een gasgestookte open haard is comfortabel, gebruiksvriendelijk en de vlammen zijn niet van een echt houtvuur te onderscheiden. Als u geen schoorsteenkanaal heeft, of als deze niet meer goed functioneert kunt u natuurlijk kiezen voor een elektrisch vlammenspel of een brander op bio ethanol.

 

open haard

Elk merk open haard

marbrino_schouw´t Stokertje levert vrijwel alle merken open haarden. U heeft een enorme keuze in maatvoering en uitvoering van de wanden. Zo zijn er bijvoorbeeld achterwanden met ijsselsteentjes en waalstenen, maar ook zelfs met familiewapens. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een rustige effen achterwand van chamotte steen, zodat de open haard eenvoudig te combineren is met een natuurstenen schouw. Met een ruim aanbod aan stookstenen of vuurkorven met aslade is uw open haard helemaal compleet. Voor ons assortiment van schouwen kunt u kijken in onze haardencatalogus. Voor een overzicht van onze schouwen kunt u hier ook terecht. Want een open haard wordt pas echt mooi door een natuurstenen omlijsting.

open haard hangend

 

schouw_marbrino_117          schouw_marbrino_111

 

schouw_marbrino_paola

schouw_pdh_brahms

schouw_marbrino_filip

schouw_pdh_couperin_steijn

schouw_marbrino_ingrid