Keurmerken en certificering

Erkenning Stichting Evis 't Stokertje is aangesloten bij de Stichting NHK verkoop-installatie. De Stichting NHK (NHK) is een brancheorganisatie van haarden- en kachelspecialisten. In Nederland zijn circa 80 winkels aangesloten bij de NHK. NHK-leden bieden Gegarandeerde Kwaliteit, dit betekent concreet dat u altijd de kwaliteit krijgt, die u van een specialist mag verwachten. Mocht u onverhoopt toch niet helemaal tevreden zijn over de installatie, dan kunt u terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie. De vroegere branchevereniging SVG (Sfeerverwarmingsgilde) is in 2019 opgenomen in de Stichting Nederlands Haarden- en Kachel branche (NHK) voor Verkoop en Installatie. Stichting Evis & Stichting NHK

Stichting Evis, ingeroepen door de Stichting NHK, heeft 't Stokertje de erkenning verstrekt voor het installeren van alle soorten toestellen. Zowel gas- als houtgestookt. Zo weet u zeker dat u voor kwaliteit kiest! Maar dat is niet het enige. Daarnaast zijn de Stokertje bedrijven erkend en gecertificeerd DE installateur. DE staat voor Duurzame Energie.

Erkenning Duurzame Energie

Wat zijn nou de voordelen van een gecertificeerde installateur?

• aantoonbaar vakkundig
• kennis van de laatste ontwikkelingen
• veiligheid voorop
• haalt het maximale uit elke installatie
• ondersteund door de brancheorganisaties zoals de Stichting NHK

DE erkenning

Steeds meer consumenten kiezen voor een houtgestookte kachel, haard of cv-gekoppeld systeem in hun woning. Die brengt immers niet alleen gezelligheid, het is bovendien een goedkope en duurzame manier van verwarmen en kan de energienota behoorlijk verlagen. Ondanks dat de markt voor duurzame energiesystemen groeit, heeft nog niet elke installateur de kennis om deze veilig en verantwoord aan te leggen. Om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kunde beschikt, heeft de Nederlandse overheid de DE-certificering (Duurzame Energie) in het leven geroepen.

Waarom DE certificering?

Aanleiding voor de certificerings- en erkenningsregeling is de Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie (RES). Daarin staat dat elke EU-lidstaat een certificering moet hebben voor installateurs van duurzame energiesystemen. De Nederlandse overheid bevordert daarom dat houtgestookte haarden, kachels of ketels alleen nog worden geïnstalleerd door, of onder toezicht van, een DE-installateur. Als DE-installateur moet je in het bezit zijn van een diploma van een door de overheid geaccrediteerde vakopleiding. Een consument weet op die manier zeker dat het toestel vakkundig en veilig wordt geïnstalleerd. Bovendien geeft een vakbekwame installateur goed advies over welk systeem het beste past en meeste rendement oplevert. Om zijn certificering geldig te houden moet de installateur regelmatig deelnemen aan opleidingen en examens die namens de overheid jaarlijks worden gecontroleerd.’’


Kenniscentrum en leerbedrijf

Als marktleider in de sfeerverwarming branche draagt 't Stokertje met haar veelzijdige en warme kachelbedrijven niet alleen bij aan de populariteit van sfeerverwarming in de consumentenmarkt, maar is de onderneming ook een belangrijke (adviserende) peiler voor samenwerking met opleidingsinstituten, branche verenigingen, verenigingen van architecten, verzekeraars en lokale overheden.

't Stokertje is door haar inmiddels jarenlange verdienste binnen het MKB (met de aan haar gelieerde bedrijven) een gecertificeerd leerbedrijf voor verschillende branches. De volgende erkenningen zijn vanuit het onderwijs op de Stokertjebedrijven van toepassing.

kenteq

Kenniscentrum voor technisch vakmanschap

Gercertificeerd voor de opleiding van installateurs

Gecertificeerd voor de opleiding van werkplaatsmedewerkers

Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven

Gecertificeerd voor de opleiding van economische, administratieve en veiligheidsfunctionarissen

Gecertificeerd voor de opleiding van ICT-ers

Kenniscentrum Verkeer Transport & Logistiek

Gecertificeerd voor de opleiding van chauffeur beroepsgoederen vervoer

Gecertificeerd voor de opleiding van logistiek medewerker & logistiek manager

Gecertificeerd voor de opleiding van medewerker Transport & Planning