Naar de webwinkel

Inzethaard

gasinzethaardEen inzethaard is speciaal ontwikkeld om geplaatst te worden in de stookopening van een bestaande open haard. Een inzethaard biedt namelijk nagenoeg dezelfde sfeer als een open haard, maar met een veel hoger rendement. Tegenwoordig wordt er meer waarde gehecht aan zuinigheid en milieuvriendelijkheid. In dat opzicht is de keuze voor een inzethaard gauw gemaakt.

Rendement van een inzethaard

Waar een open haard een gemiddeld rendement heeft van zo’n 10%, ligt het rendement van een inzethaard al snel op een gemiddelde van 65%. Ook levert een inzethaard veel meer stookgemak en een snellere verspreiding van de warmte, vooral als de inzethaard voorzien is van een ventilator. Een inzethaard kan zowel in een bestaande schoorsteenmantel als in een nog te bouwen ombouw, koof of boezem geplaatst worden. Al wordt in dat laatste geval vaak gekozen voor een inbouwhaard. Een ander voordeel van een inzethaard is dat het rookkanaal niet zichtbaar is. Er ontstaat een strak geheel en alle aandacht is bestemd voor de inzethaard met natuurlijk een schitterend vlammenspel!

inzethaard barbas rechts open

Elk merk inzethaard

't Stokertje levert vrijwel alle merken inzethaarden en inzetkachels. U heeft een enorme keuze in maatvoering en uitvoering van achterwanden en kaders of lijsten. Een inzethaard met een breed kader heeft een heel andere uitstraling dan een inzethaard met een smalle lijst. Ook zijn er inzethaarden waarbij de lijst haast onzichtbaar is. Voor bestaande open haarden met een hoekopstelling zijn er speciale hoek inzethaarden met de hoek links of rechts. Tenslotte is er ook nog een 3 zijdige open inzethaard. Met zo'n inzethaard heb je optimaal zicht op het vuur. Bijna alles is mogelijk, zelfs in combinatie met bijvoorbeeld een mooie natuurstenen schouw.

Prijzen inzethaarden

Een inzethaard is al verkrijgbaar vanaf een paar honderd euro. Bij 't Stokertje hebben we veel tweedehands inzetkachels, welke ingeruild zijn als men bijvoorbeeld overstapt van hout- naar gasgestookt, of andersom. Als de stookopening groot genoeg is, valt een inzethaard in minder dan een paar uur te installeren. Kortom, ook voor de installatiekosten hoeft u het niet te laten. Door de verhoging van het rendement heeft u de aanschaf- en inbouwkosten in een mum van tijd weer terugverdiend.

inzethaard gas

 

dik_geurts_inzethaard_3_zijdig_open

Inzethaard op hout

De meeste open haarden worden vervangen door een inzethaard op hout of op gas. Met een houtgestookte inzethaard behoud je de onvervalste romantiek van een houtvuur, maar profiteer je wel van een veel hoger rendement. Er gaat minder warmte verloren en het is veiliger bovendien. Even een uurtje weg terwijl de inzetkachel nog aan staat is geen enkel probleem want de glasdeuren houden eventuele vonken tegen. Voor oriëntatie is het handig om even de afmetingen van de bestaande open haard mee te nemen naar één van de showrooms van 't Stokertje. Vaak zijn er wel een aantal modellen die passen in de bestaande opening. Dat is natuurlijk het meest eenvoudig en het minst kostbaar. Als dat allemaal niet mocht lukken is het ook mogelijk een inzethaard op maat te laten maken. 't Stokertje levert houtgestookte inzethaarden van o.a. de merken Barbas, Oxford, Wanders, Reny en Dik Geurts.


Inzethaard op gas

wanders_inzethaard_op_gas

Bent u het gesleep met hout zat en wilt u een romantisch vuur met veel gemak en comfort? Dan kunt u beter kiezen voor een inzethaard op gas. Met slechts een druk op de knop kunt u al genieten van heerlijke warmte. Net zoals bij een inzethaard op hout geldt hier ook dat de afmetingen van de bestaande open haard opening maatgevend zijn voor de keuze van een inzethaard. Bij een gasgestookte inzethaard is het vlammenspel inmiddels erg natuurgetrouw. Elke fabrikant heeft zijn best gedaan een houtvuurtje zo goed mogelijk na te bootsen. Maar smaken verschillen en daarom is het wel verstandig om het vlambeeld goed te bekijken in één van onze vier showrooms, in Drenthe, Friesland, Overijssel of Gelderland. Elke merk inzethaard heeft zijn eigen karakteristieke vlammenspel en houtstammenset.

Inzethaard op elektrisch

inzethaard_elektrisch_299
Een elektrische inzethaard kan snel en eenvoudig geplaatst worden. Er is alleen een stopcontact nodig. De inbouwdiepte van een elektrische inzethaard is vaak zo gering dat het bijna altijd wel past in de huidige stookopening.

 

Dik Geurts inzethaard links open

dik_geurts_inzethaard_links_open

Barbas inzethaard

barbas_inzethaard

Barbas Unilux Rechts Open

inzethaard_barbas_unilux_rechts_open_483

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht