Stookworkshop bij het Stokertje, leuk cadeau voor vaderdag?!

9 jaren en 9 maanden geleden geplaatst
Stookworkshop bij het Stokertje, leuk cadeau voor vaderdag?! afbeelding

stookworkshopMannen doen niets liever dan een vuurtje stoken. Als een man achter een barbecue staat of met z’n kachel in de weer is, dan is hij helemaal in zijn element! Vrouwen houden minstens zoveel van een gezelllig haardvuur, maar hebben een enorme hekel aan de rook die af en toe vrijkomt. Daarom is het zo belangrijk om goed te stoken, want rookoverlast is helemaal niet nodig.

Veilig en verantwoord stoken, milieuneutraal

Veilig en verantwoord stoken - voor jezelf en het milieu - is tegenwoordig een vereiste. Je kan niet zo maar meer alles in je kachel gooien en de term allesbrander is al jarenlang passé. Aan deze bewustwording wil ’t Stokertje graag haar steentje bijdragen door stookworkshops te geven aan échte stookliefhebbers. Als je op een goede manier stookt is hout stoken namelijk een hele duurzame manier van verwarming en wordt het milieu niet onnodig belast. Een houtkachel verwarmt zelfs milieuneutraal, oftewel CO2-neutraal mits je goed gedroogd hout gebruikt.

Hoe stook je met een hoog rendement?

In de stookworkshop wordt onder andere aandacht besteed aan het aanmaken van de kachel, het voorkomen van roetaanslag in de schoorsteen en rook in de kamer. Ook wordt er uitgelegd wat schoorsteenbrand is en hoe het het beste voorkomen kan worden. Hoe onderhoud je je kachel en rookkanaal het beste, hoe blijven de kachelruitjes schoon en hoe haal ik het beste rendement? Ook meten we gratis voor u de houtvochtigheid van uw hout als u een blok uit uw houtvoorraad meeneemt. Tenslotte besteden we nog aandacht aan het stoken met tuinhaarden. In deze tijd van het jaar voor sommige mensen een lust, maar voor sommigen ook een last.

Agenda Stookworkshops

Om goed voorbereid het komende tuinhaarden- en stookseizoen in te kunnen gaan geeft ’t Stokertje daarom de komende periode verschillende stookworkshops.

Op vrijdag 21 juni bij 't Stokertje Haardenhuys Gelderland van 19.30 tot 21.30 uur. Haardenhuys Gelderland is gevestigd aan de Beekstraat 23 in Epe.

Op donderdag 27 juni bij 't Stokertje Kachelparadijs van 19.30 tot 21.30 uur. 't Stokertje Kachelparadijs is gevestigd aan de Dorpsstraat 12 te Orvelte.

Op donderdag 4 juli bij 't Stokertje Kachelkanjer Twente van 19.30 tot 21.30 uur. 't Stokertje Kachelkanjer is gevestigd aan de Kerkstraat 7 te Reutum.

 

Dus heb je nog geen vaderdag cadeau? Reserveer dan vandaag nog een plekje.... 

Natuurlijk zijn vrouwelijke stokers ook van harte welkom!

Vragen en antwoorden over kachels en haarden

Aansluitend op de stookworkshop is een soort ‘spreek(v)uur’. Je kunt dan allemaal vragen stellen over kachels, haarden en rookkanalen. Je kunt je telefonisch opgeven of natuurlijk via ons e-mailadres [email protected]. 

Bijdrage in de kosten (inclusief koffie/thee, iets lekkers en stookhandleiding) is slechts 10 euro per persoon. 

 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht