Naar de webwinkel

Tuinhaard en terrashaard

Houdt u er van om tot 's avonds laat in uw tuin te zitten? Dan is een tuinhaard ideaal, want een tuinhaard verspreidt een heerlijke warmte om u heen. Zo kunt u iedere avond genieten van de gezonde buitenlucht én van de gezellige sfeer. En wilt u het maximale halen uit uw tuinhaard, neem dan een tuinhaard die geschikt is om mee te barbecuen. Want met een buitenhaard of terraskachel kunt u op een veilige en betrouwbare manier een vuurtje stoken in uw tuin.

Welk materiaal tuinhaard

Een terrashaard wordt gemaakt van RVS, corten staal, beton, steen, gietijzer of een combinatie van deze elementen. De kwaliteit van tuinhaarden varieert enorm, afhankelijk van de duurzaamheid en dikte van het materiaal dat gebruikt is. Sommige tuinhaarden kunnen het hele jaar door buiten blijven staan, maar voor de meeste tuinhaarden geldt wel dat het de levensduur ten goede komt als ze in de winter binnen gezet worden.

Kwaliteit van een tuinhaard

Natuurlijk kunt u ook een tuinhaard kopen bij bouwmarkten en tuincentra. Zo'n tuinhaard is hardstikke leuk, vooral als u graag regelmatig een andere kachel voor in de tuin wilt kopen. Voor een tuinhaard met een langere levensduur en gegarandeerde veiligheid kunt u beter een kachel kopen bij een haardenspeciaalzaak zoals 't Stokertje. Dan weet u zeker dat er duurzame materialen gebruikt zijn en de tuinhaard ook veel langer mee gaat. Ook bij een tuinhaard geldt dat goedkoop vaak duurkoop is. 

Alle merken tuinhaarden

't Stokertje levert vrijwel alle merken tuinhaarden, ook wel terrashaard, buitenhaard of tuinkachel genoemd. Wilt u met uw tuinhaard ook kunnen barbecuen, geef dit dan bij ons aan.

tuinhaard barbecue

Niet elke tuinhaard is namelijk geschikt om hout mee te stoken of te barbecuen. Onze medewerkers vertellen u graag welke tuinhaard hiervoor geschikt is. Ook voor vragen over bijvoorbeeld onderhoud en vorstbestendigheid kunt u bij ons terecht. Het is ook belangrijk te weten dat een tuinhaard niet in de buurt van een rieten dak gestookt mag worden. Er komen regelmatig vonken vrij bij het stoken met een tuinhaard, dit is zeer gevaarlijk voor uw rieten dak of dat van de buren. Ook is het goed om te stoken op een brandvrije, stevige ondergrond. Sommige tuinhaarden zijn namelijk vrij instabiel en kunnen omvallen. Ook komt er bij een enkele tuinhaard snel (brandend) hout uit de stookopening vallen. In de meeste tuinhaarden zit namelijk geen deurtje. Daarom is het verstandig om een stenen of stalen ondergrond of vloerplaat bij de tuinhaard te hebben. Verder is het handig om altijd een pook en een tang bij de hand te hebben om brandende stukken terug in de tuinhaard te kunnen leggen.

Advies tuinhaard kopen

tuinhaardDoor de overweldigende keuze die u bij ´t Stokertje vindt, kunnen wij ons goed voorstellen dat u het spoor een beetje bijster raakt. Daarom geven we u graag een passend advies. We hebben rondom het tuinseizoen altijd meerdere tuinhaarden buiten staan zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken. We verkopen tuinhaarden op hout en op gas. De voordelen van gas zijn natuurlijk dat u er weinig omkijken naar heeft. Alleen de gasfles moet af en toe omgewisseld worden. Ook heeft u geen last van rookoverlast. De voordelen van een tuinhaard op hout is natuurlijk de beleving, de geur, de reuk en het geknisper van het haardvuur. In een dichtbevolkt gebied zoals in een dorpskern of stad is natuurlijk een tuinhaard op gas aan te bevelen zodat u ook goede vrienden blijft met uw buren. Kom snel bij ons langs en informeer naar een buitenhaard, dan kunt u er tenminste ook nog lekker warmpjes bij zitten als de zomer bijna voorbij is. 

Wij verkopen tuinhaarden van de merken Gardeco, Element 4, Dik Geurts, Jotul, GardenMaxx, Kal-fire, Ruby Fires, Faber, Tulp en Wanders. In onze haardencatalogus kunt u deze merken ook terug vinden.

Binnenkort (oktober 2017) volgt weer een uitzending van Robs Tuinverbouwing, deze keer met de GardenMaxx Pinacate in de hoofdrol welke wij geleverd hebben voor deze uitzending. De Pinacate is verkrijgbaar in het zwart of in corten staal. Voor meer informatie en bestellingen van de GardenMaxx Pinacate

Zodra deze aflevering uitgezonden is, zullen wij hieronder een filmpje plaatsen. Tot die tijd volstaan we met fotomateriaal. 

 

 

Voor een sfeerimpressie van een Gardeco hoekhaard tijdens een SBS6 programma Robs tuinverbouwing......

 

gardeco_tuinhaard

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht