BETER STOKEN CAMPAGNE EN HOUTSTOOK STEUNPETITIE

2 jaren en 3 maanden geleden geplaatst
BETER STOKEN CAMPAGNE EN HOUTSTOOK STEUNPETITIE afbeelding

De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche is onlangs de Beter Stoken campagne gestart en probeert hiermee de bewustwording bij de consument over de belangen van verantwoord stookgedrag te versterken. Ook gaat er aandacht uit naar de mogelijkheden, factoren en richtlijnen met betrekking tot houtstook & verantwoord stookgedrag in de samenleving. Onder houtstook wordt zowel de verbranding van houtblokken als korrels (pellets) verstaan. Voor meer informatie kan je terecht op de website www.beterstoken.nl. Ben je ook liefhebber van hout stoken? Teken dan de steunpetitie die in het leven geroepen is door De Groene Stoker

Voorlichting verantwoord stoken op beterstoken.nl

Op tv zul je de komende tijd regelmatig dit voorlichtingsspotje tegenkomen:

De vier controlepunten

Als de volgende 4 richtlijnen worden gevolgd wordt harmonieus stookgedrag gestimuleerd en ontstaat minimale belasting voor milieu en (leef)omgeving.

  1. Een goed toestel dat voldoet aan de EcoDesign Norm per 2020.
  2. Een technisch correcte en gecertificeerde installatie.
  3. De juiste brandstofvoorziening met goed gedroogd hout.
  4. Verantwoord stookgedrag met een goed doordachte stookmethode.

Bij 't Stokertje vinden we verantwoord stoken erg belangrijk. Daarom kunt u niet alleen bij ons terecht voor advies op maat maar ook een informatieve stookcursus bijwonen! Tijdens deze stookcursussen informeren we u bijvoorbeeld over de Zwitserse stookmethode en het belang van tijdig onderhoud. Ook besteden we aandacht aan het verbrandingsproces en hoe u de verschillende factoren van stoken kunt beïnvloeden. 

Meer informatie over onze stookcursussen vindt u hier

Tevens hebben we als antwoord op de vragen over rookoverlast de BOSS-IT checklist ontworpen om ter preventie stapsgewijs de problemen van rookoverlast voor te kunnen zijn.

Als iedereen zijn best doet om zo schoon mogelijk te stoken, dragen we met z'n allen bij aan een beter leefmilieu!

 

Meer informatie vindt u hier

Steunpetitie houtstookliefhebbers van de Groene Stoker

Een ander recent initiatief is de steunpetitie houtvuur van het platform De Groene Stoker voor liefhebbers van houtstook. De Groene Stoker is een organisatie voor en door consumenten die het hout stoken een warm hart toedragen. Het is hard nodig om onze stem te laten horen omdat houtkachels vaak onterechte in een kwaad daglicht geplaatst worden omdat ze over één kam geschoren worden met bijv. vuurkorven en open haarden die veel overlast kunnen veroorzaken. Daarnaast krijg het stoken op hout een slecht imago door een aantal stokers die zich nog steeds niet houden aan een aantal belangrijke voorwaarden zoals:

- het stoken van droog, onbehandeld hout

- stoken in een houtkachel van goede kwaliteit

- het aansteken van de kachel volgens de Zwitserse methode en

- een goede installatie en onderhoud van je rookkanaal. 

Met deze tip voorkomen we overlast en houden we het voor iedereen gezellig warm!

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht