Aga cooker

Een Aga cooker is een groot fornuis afkomstig uit Engeland. De Aga cooker is een gerenommeerd merk. Voedsel dat in de Aga bereid is, smaakt beter en is doorgaans gezonder. Door de gelijkmatige warmte van de gietijzeren ovens schroeien gerechten snel dicht, verliezen weinig vocht en behouden hun natuurlijke smaak, kleur en voedingswaarde. Voedsel dat in de kookoven wordt bereid, brandt niet aan en kan langer in de oven blijven staan zonder dat het verpietert. Is een gerecht toch wat eerder klaar, dan houd je het warm in de warmhoudoven zonder dat het uitdroogt. Je hoeft dus niet meer te stressen om alle gerechten tegelijkertijd klaar te hebben. Behalve een gezonde manier van koken is het dus ook een heel ontspannen manier om het eten klaar te maken. De Aga is beroemd geworden om zijn uitmuntende slow-cooking; gerechten kun je, zonder er verder naar om te kijken, uren lang laten garen in de ovens. Veel gerechten kun je zelfs veilig laten overnachten in de Aga. Maar op de Aga kun je ook zonder problemen snelle gerechten bereiden. Elke gewenste bereidingstemperatuur is aanwezig. Daarom kun je op de Aga niet alleen koken, bakken, braden, sudderen en brood roosteren, maar is het fornuis ook heel geschikt voor allerlei moderne bereidingswijzen, zoals roosteren, wokken, stomen en grillen. Soortgelijke fornuizen zijn ook leverbaar van het merk Esse of Rayburn. Voor meer informatie over haarden en kachels kunt u terecht bij uw haardenspeciaalzaak.