Altech Eclips Aqua Plus, speksteenkachel gekoppeld aan de cv

9 jaren en 9 maanden geleden geplaatst
Altech Eclips Aqua Plus, speksteenkachel gekoppeld aan de cv afbeelding

altech-eclips-aqua-plus

Vanaf 1 mei 2013 is de Altech Eclips Aqua Plus leverbaar, de AQUA met een PLUS. De Aqua modellen van Altech zijn speksteenkachels die op het centrale verwarmingssysteem aangesloten worden en zo uw hele huis verwarmen. Dit wordt ook wel een cv-kachel genoemd.

Voordelen Altech Eclips Aqua Plus

Door de unieke plaatsing van twee warmtewisselaars wordt de verbranding van het hout niet nadelig beïnvloed en blijft het hoge rendement van maar liefst 89% gehandhaafd. U kunt zelf kiezen hoeveel warmte u in de woonkamer nodig heeft en hoeveel warmte er overblijft voor de centrale verwarming. Eigenlijk dient de Altech Eclips Aqua als een extra cv-ketel en is dus geen vervanging. Net zoals de andere speksteenkachels van Altech is ook de Altech Eclips Aqua Plus voorzien van een bimetaal die de automatische luchttoevoer regelt zodat de verbranding optimaal is. De grote massa speksteen zorgt voor een goede buffer van warmte die gelijkmatig weer afgegeven wordt. De Altech Eclips Aqua Plus kan nog wel tien uur nastralen nadat het vuur gedoofd is. De capaciteit van de Altech Eclips Aqua Plus is ongeveer 10,5 kiloWatt.

Verbeteringen Eclips Aqua Plus

De Altech Eclips Aqua Plus heeft een bijna gelijk uiterlijk aan het voorgaande model speksteenkachel maar is voorzien van volledig nieuwe technieken. De opvolger van de Eclips Aqua heeft een behoorlijk aantal voordelen ten opzichte van zijn voorganger. De belangrijkste uiterlijke wijziging is ook direct de blikvanger.

regelunit-altech-eclips-aqua-plus-speksteenkachel-op-cvOp de digitale elektronische regelunit van de Eclips Aqua Plus leest u de hele kachel uit. Watertemperatuur, pompschakeling en oververhitting worden allemaal goed zichtbaar. Natuurlijk is er meer dan alleen uiterlijke schoonheden, vooral het innerlijk van de Altech Eclips Aqua Plus is namelijk drastisch aangepakt. Heel belangrijk is de montage van de booster bovenin de verbrandingsruimte. Deze warmtewisselaar geeft een extra boost als het water uit de primaire warmtewisselaar komt waardoor met name bij het stoken op lagere vermogens meer warmte aan het water wordt afgegeven. Door de vergrote bypass klep van de Altech Eclips Aqua Plus kunnen de rookgassen nu direct door en rond de warmtewisselaar stromen zonder dat dit de schoorsteentrek nadelig beïnvloedt (de gestuurde klep van de vorige Eclips Aqua is hierdoor vervallen).

Eenvoudig onderhoud en installatiegemak

Het reinigen van de wisselaar is veel gemakkelijker geworden door het wijzigen van de aansluitflens. De bovenstenen van de Altech Eclips Aqua Plus kunnen nu zeer eenvoudig worden weggenomen en bij het schoonborstelen van de lamellen zal de roet en stof in de verbrandingsruimte terechtkomen. En natuurlijk blijft de Altech Eclips Aqua gemakkelijk te installeren doordat Altech de kachel al voorziet van de benodigde veiligheden en installatiewerk. schema-altech-eclips-aqua-plus-cv-kachel

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht