Duitse houtkachel

Duitse HoutkachelEen Duitse houtkachel staat voor degelijkheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Het accent ligt bij Duitse houtkachels op een superieur afwerkingsniveau en een hoog rendement. De verbrandingstechnieken worden jaar in jaar uit verbeterd om tot een kachel te komen die zo min mogelijk uitstoot van schadelijke stoffen heeft. Bij ´t Stokertje hebben we heel veel Duitse kachels in ons assortiment. In onze showrooms in Drenthe, Overijssel, Friesland en Gelderland vindt u een overweldigend assortiment met veel kachels en haarden van Duitse fabrikanten. 

Duitse houtkachelmerken

Duitse kachelEén van de belangrijkste Duitse kachelfabrikanten is Wodtke uit Tübingen. Wodtke ontwikkelt en produceert diverse soorten kachels en haarden met veel liefde voor vuur. Omdat het stoken met houtkachels en pelletkachels een milieuvriendelijke manier van verwarmen is, richt Wodtke al haar pijlen op de ontwikkeling van dit soort haarden. De Wodtke pelletkachels zijn met hun tijd meegegaan en hebben een uniek gepatenteerd systeem. De pelletkachels van Wodtke hebben hierdoor geen ventilator voor lucht verspreiding nodig en zijn dus helemaal geruisloos. De bediening van de pelletkachels van Wodtke is subtiel weggewerkt in de achterkant van de kachel. Andere bekende Duitse fabrikanten die voornamelijk houtkachels leveren zijn o.a. Bullerjan en Oranier. 't Stokertje levert alle merken en heeft ook nog vaak inruilaanbod van de bekende Duitse modellen. 

De Duitse kachel in vol ornaat

Duitse accumulatiekachelOns assortiment Duitse houtkachels varieert van de industrieel ogende Bullerjan Freeflow (zie foto links boven) naar de strak vormgegeven Wodtke Club (zie foto rechts boven) tot zelfs krachtige accumulerende kachels zoals de Wodtke New Look (foto rechts onder). De meeste Duitse houtkachels zijn convectiekachels met een hoog rendement. Om de kachels onderscheidend te maken is het vaak mogelijk om bepaalde kachels te laten voorzien van een gekleurde emaille laag of een charmante bekleding van natuursteen of keramiek.

Duitse accumulatiekachels

In ons assortiment Duitse kachels hebben wij meerdere accumulatiekachels. Een accumulatiekachel heeft een voorziening voor warmte opslag zodat uren nadat de laatste vlam gedoofd is de kachel nog heerlijk nastraalt. Een voorbeeld van een accumulatiekachel is natuurlijk een speksteenkachel. Als u geen liefhebber bent van de uitstraling van een speksteen kachel, bestaan er tegenwoordig ook modern vormgegeven convectiekachels met accumulatiestenen in de top van de kachel. De accumulatiestenen zorgen voor een efficiënte opslag van warmte zodat u nog lang na kunt genieten. Wilt u een Duitse kachel in het echt ervaren of inspiratie opdoen? Kom dan langs bij één van de sfeervolle showrooms van 't Stokertje in Orvelte, Reutum, Epe of Joure. Er is altijd een Stokertje bij u in de buurt om u te adviseren omtrent de aanschaf van een Duitse houtkachel. Komt u toch uit op een ander type kachel? Geen enkel probleem, 't Stokertje levert alle soorten en merken kachels en haarden dus krijgt u van ons altijd een objectief advies. Voor een overzicht van al onze mogelijkheden kunt u ook terecht op onze dienstenpagina en voor het zoeken naar een haard hebben wij onze haardencatalogus voor u online gezet. Tot slot kunt u voor een voordeeltje op zoek naar een kachel of haard in onze opruiming