Naar de webwinkel

Inbouwhaard

faber_spectra_frameless_inbouwhaardOf u nu kiest voor een inbouwhaard op hout of op gas, er is altijd een een inbouwhaard die aansluit op uw specifieke wensen en die past bij uw interieur. Zo kunt u een een inbouwhaard kiezen die past in een bestaande situatie, maar vaak worden inbouwhaarden toegepast in nieuw te bouwen situaties. In tegenstelling tot een inzethaard, wordt de inbouwhaard eerst geplaatst waarna de ombouw om de haard heen wordt uitgevoerd in metselwerk of brandvrij plaatmateriaal zoals promatect. Bij een inzethaard wordt de haard meestal in de bestaande schoorsteenopening 'gezet'. In een nieuwe situatie zijn er meer keuzemogelijkheden en heeft een inbouwhaard vaak de voorkeur boven een inzethaard omdat een inbouwhaard meer zicht op het vuur kan bieden en vaak een grotere capaciteit heeft. Inbouwhaarden zijn vaak voorzien van warmeluchtopeningen. Hiermee kunnen naar wens meerdere woonruimtes verwarmd worden.

Uw inbouwhaard, veilig & vertrouwd

Dru Scenic inbouwhaard op gas

Voor maatwerk kunt u natuurlijk ook bij 't Stokertje terecht. Laat u informeren over de verschillende mogelijkheden door onze adviseurs over houtkachels maar ook gashaarden die kunnen worden ingebouwd. Bent u een liefhebber van een open haard en wilt u dus genieten van een echt open houtvuur, dat u veilig en onbezorgd kunt achterlaten, dan is een houtkachel inbouwhaard met glazen liftdeur de oplossing;…even de hond uitlaten of de kinderen naar school brengen?….gewoon de liftdeur sluiten en u kunt het vuur rustig laten branden, terwijl u even weg bent! Als u de inbouwhaard stookt met de liftdeur geopend, geniet u meteen van de onvervalste geur en romantiek van een open haard.

Tunnelhaard of doorkijkhaard

Een inbouwhaard is er in vele varianten, waaronder de tunnelhaard of doorkijkhaard. Een inbouwhaard, uitgevoerd als tunnelhaard of doorkijkkachel, is leverbaar als houtkachel of als gashaard. Deze inbouwhaard is nu erg populair en wordt ook vaak gebruikt als sfeervolle roomdivider. Zowel vanuit de living, als vanuit de eetkamer of woonkeuken, kunt u van beide kanten optimaal genieten van het prachtige vlammenspel van de houtkachel of gashaard. Heeft u een serre?...ook dan kan een tunnelkachel of doorkijkhaard een ideale en functionele verbinding zijn tussen bijvoorbeeld living en serre! Laat u inspireren in één van onze sfeervolle showrooms.

inbouwhaard_hwam_i3055

Inbouwhaarden van alle merken

´t Stokertje levert vrijwel alle merken inbouwhaarden. U heeft een enorme keuze in maatvoering en uitvoering van de achterwanden. Zo zijn er bijvoorbeeld achterwanden met ijsselsteentjes en waalstenen, maar ook zelfs met familiewapens. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een rustige effen achterwand van chamotte steen, zodat de inbouwhaard eenvoudig te combineren is met bijvoorbeeld een natuurstenen schouw. Vroeger werden inbouwhaarden vaak voorzien van een lijst oftwel kader, tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een frameless model, waarbij er zo min mogelijk van de inbouwhaard te zien is en de meeste aandacht naar het vlammenspel uitgaat. Via onze haardencatalogus kunt u eenvoudig een keuze maken voor de soort brandstof en het merk van uw voorkeur.

inbouwhaard_spartherm_arte

Inbouwhaard op gas

Er zijn verschillende fabrikanten die gasgestookte inbouwhaarden leveren, zoals Dru, Faber, Barbas, Kalfire en Bellfires. Bij de moderne inbouwhaarden is er zo min mogelijk te zien van het toestel en is alles er op gericht om optimaal te genieten van het natuurgetrouwe vlammenspel. Zo is er bij veel inbouwhaarden sprake van een 'hidden door' of een 'floating frame', deze noviteiten zijn door fabrikanten ontwikkeld om het idee van een open haard zo goed mogelijk na te bootsen. Ook zijn de houtstammensets in de loop van de jaren steeds mooier geworden en inmiddels haast niet van echt te onderscheiden. De branders van een inbouwhaard op gas zijn ook doorontwikkeld en het zogenaamde gloeiende effect van as onder de houtblokken is zelfs zichtbaar bij de gashaarden. Elke fabrikant heeft een eigen stijl v.w.b. het vlammenspel en de houtstammenset, kiezels of stenen. Het is daarom aan te raden om de gas inbouwhaard ook in het echt te zien branden. Bij 't Stokertje kunt u daarvoor altijd terecht! Met vier showrooms in de verschillende provincies (Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland), meer dan 3000 haarden en 4500 m2 showroomoppervlak, kunt u bij 't Stokertje altijd slagen. Bovendien bieden wij de laagste prijsgarantie, dus betaalt u nooit teveel! 

Inbouwhaard op hout

inbouwhaard_totem_3zijdenAls u toch af en toe het gevoel wilt hebben van een open haard, kiest u natuurlijk voor een inbouwhaard met liftdeur. Een houtgestookte inbouwhaard kan flink wat warmte produceren en als uw inbouwhaard slim geinstalleerd wordt kunt u daar in een groot deel van uw woning van profiteren. Het is natuurlijk belangrijk dat de geproduceerde warmte zo goed en snel mogelijk verspreid wordt en niet in de koof of boezem van de inbouwhaard blijft hangen. Daarom is het plaatsen van voldoende convectieroosters erg belangrijk. Om ook van de warmte te kunnen genieten in aangrenzende ruimtes kunt u warmeluchtbuizen op de inbouwhaard plaatsen. Dat zijn een soort flexibele buizen die op de haard aangesloten worden en uitkomen in bijvoorbeeld een bovenverdieping, een achterliggende kamer of in de hal. 't Stokertje levert inbouwhaarden op hout van o.a. de merken Barbas, Kalfire (zie hieronder een presentatie van de Kalfire Heat Pure), Spartherm, Wanders, Hwam, Totem en Dik Geurts (zie hieronder een bedrijfspresentatie van Dik Geurts inbouwhaarden).

 

 

 

Spartherm Arte inbouwhaard

inbouwhaard_spartherm_arte

Bellfires Vertical Bell Small Tunnelhaard

inbouwhaard_bellfires_vertical_bell_small_tunnel

Barbas Vento Classic inbouwhaard

inbouwhaad_barbas_vento_classic

Hwam inbouwhaard I30/55

inbouwhaard_hwam_i3055

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht