Naar de webwinkel

Gashaard - 't Stokertje

gashaardBent u op zoek naar een sfeervolle gashaard met een levensecht vlammenspel? Smaken verschillen en voor de keuze van een gashaard moet u daarom echt bij 't Stokertje zijn. In onze showrooms staan talloze opstellingen met een gashaard. Van verschillende merken hebben wij natuurlijk ook gashaarden brandend opgesteld. Zo hoeft u nooit een gok te nemen en weet u van tevoren al of de gashaard brandt zoals u het mooi vindt. Bij de gashaard van tegenwoordig is het vlammenspel bijna niet van echt houtvuur te onderscheiden. Het branderbed, de houtstammenset of de kooltjes van de moderne gashaard zijn zo goed op elkaar afgestemd dat u zeker tevreden zult zijn.

Een gashaard als hoofdverwarming of sfeerverwarming?

dru_agua_f100_gashaard_op_cvWe hebben het nu gehad over de schoonheid van de dansende vlammen. Maar dat is natuurlijk niet de eerste keuze die gemaakt moet worden, die is functioneler van aard. De eerste vraag is natuurlijk of u voor een gashaard kiest als hoofdverwarming of als sfeerverwarming? Meestal kiezen onze klanten een gashaard voor de sfeer en het comfort. Met één druk op de knop verspreidt de gashaard een heerlijke warmte. Het is een aanwist voor uw interieur. Voor elk type inrichting is wel een geschikt model te vinden. Toch is er zeker ook nog vraag naar gashaarden voor huizen zonder centrale verwarming. De Nederlandse fabrikant Dru heeft zelfs een mooie gashaard ontwikkeld die het hele huis kan verwarmen en aangesloten kan worden op de cv. Dit wordt ook wel een cv haard of cv gekoppelde haard genoemd. 

Een gashaard met open of gesloten systeem?

gashaard_faber_relaxed

Eenmaal gekozen voor hoofd- of bijverwarming, komt de keuze voor het afvoersysteem aan de orde. Er zijn namelijk twee soorten gashaarden; een open systeem of gesloten systeem.  Dit wordt vooral bepaald door de woning waarin de gashaard geplaatst wordt. Bij een nieuwbouwwoning met mechanische ventilatie wordt gekozen voor een gesloten systeem. Dit is de meest veilige gashaard omdat de zuurstofaanvoer en rookgasafvoer door hetzelfde afvoersysteem met de buitenlucht in verbinding staat. Bij een open systeem gashaard haalt de zuurstof, die nodig is voor de verbranding, uit de woonruimte.  De afvoergassen gaan via het afvoerkanaal naar buiten. Dit systeem wordt toegepast bij oudere woningen waar al een schoorsteenkanaal aanwezig is waar de gashaard op aangesloten kan worden. In oudere, minder goed geisoleerde woningen wordt automatisch voldoende geventileerd zodat het geen kwaad kan dat de gashaard zuurstof gebruikt. Als er nog geen schoorsteenkanaal in huis is, is het handiger om te kiezen voor een gesloten systeem omdat het rookkanaal veel korter kan zijn en in sommige gevallen zelfs rechtstreeks door de muur naar buiten kan. Voor mensen die helemaal geen rookkanaal in huis willen hebben, is er nu zelfs de afvoerloze gashaard! Onderstaand you tube filmpje laat een afvoerloze gashaard van Element 4 zien.

gashaard_stealth

Heeft u al een open haard, maar wilt u niet meer hout stoken? Dan kunt u het beste kiezen voor een gasblok of een inzethaard op gas. De installatie is heel eenvoudig want het rookkanaal is al aanwezig. Vaak is het wel verstandig om een flexibele voering door het rookkanaal heen te laten trekken. Voor de professionele installatieteams van 't Stokertje is dat geen enkel probleem. Wilt u een gashaard in een nieuw te bouwen situatie of gaat u verbouwen? Dan is ook een inbouwhaard een goede optie. In dat geval wordt het pijpmateriaal strak en netjes weggewerkt in een koof of boezem.

Gashaard met schouw

gaskachel inzet

Nog meer sfeer en karakter krijg je dan door een bijpassende schouw te kiezen. Voor een moderne uitstraling valt de keuze juist op een gashaard met weinig franje. Dan wordt de gashaard, zonder lijst of kader, zo strak mogelijk ingebouwd en ligt het accent op het vlammenspel. Wilt u de gashaard juist een prominente plek geven, dan kiest u natuurlijk voor een vrijstaande gaskachel of een hanghaard op gas (zie foto). Welk model u ook kiest, wij zorgen er voor dat u de gashaard krijgt 'waar u warm van wordt'.

Welk merk kiest u?

thermocet_rose_cc_gashaard

De verschillende merken laten elk een ander vlambeeld zien en hebben ook hun eigen soort houtstammenset, kiezels of gloeielementen. Daarom is het zo belangrijk om de gashaard wel in het echt te kunnen bekijken. 't Stokertje levert vrijwel alle merken. Zo kunt u er altijd uit komen en hoeft u niet dagenlang te winkelen en te vergelijken. We bieden namelijk ook altijd de laagste prijsgarantie. Sommige gashaarden worden exclusief door 't Stokertje verkocht en dan heeft u pas echt iets unieks! 't Stokertje levert o.a. de volgende merken: Faber, Dru, Bellfires, Wanders, Barbas, Bocal, Dovre, CVO, Element 4, Firo, Flandria, Gazco, Global Fires, Have, Helex, Kalfire, M-design, Nestor Martin en Thermocet.

Stokertje Selectie, uw keuzehulp

gashaard met schouwDoor de overweldigende keuze die u bij ´t Stokertje vindt, kunnen wij ons goed voorstellen dat u het spoor een beetje bijster raakt. Daarom hebben we voor u de Stokertje Selectie samengesteld. Deze selectie is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de medewerkers en klanten van ´t Stokertje. Elk artikel uit de Stokertje Selectie is gegarandeerd een goede koop!

Wanders Solea Elegance 

gashaard_wanders_solea_elegance

Clarendon 

clarendon_gashaard

Ashdon 

ashdon_gashaard

Faber Vaska  met speksteen

faber_vaska_gashaard

Barbas Eco 450 speksteen 

gaskachel_barbas_eco_450_speksteen

 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht