Gashaard informatie

Bij ons vindt u alle informatie over een gashaard die u nodig heeft. Of het nou vragen zijn over levensduur, rendement, -pijpmateriaal of onderhoud. U kunt het zo gek niet bedenken of 't Stokertje weet raad. We hebben het hier voornamelijk over de gashaard, maar de term gaskachel wordt minstens zo vaak gebruikt. Vaak wordt het woord gaskachel gebruikt voor een vrijstaande kachel en wordt met een gashaard een inbouwhaard of inzethaard bedoeld. gashaard faber

Een inbouwhaard of inzethaard wordt altijd afgewerkt met een boezem, koker of in een muur. Een gashaard wordt soms ook samen met een schouw opgesteld. Dat zijn prachtige blikvangers in een woonkamer. Wij gebruiken hier voor het gemak de term gashaard. 

De Nederlandse gashaard

De bekendste merken gashaarden zijn Faber, Dru, Wanders, Helex en Bellfires van Nederlandse bodem. In Nederland zijn we sterk in het ontwerpen en produceren van gashaarden met de nieuwste verbrandingstechnieken. Bij 't Stokertje zijn alle bekende merken vertegenwoordigd. We hebben van vrijwel elk merk een gashaard brandend opgesteld zodat u ook het vlambeeld in het echt kunt bekijken. Een gaskachel is tenslotte een behoorlijke investering waarbij je graag wilt zien wat je kopen gaat. 

Gashaard en ecotechniek

Inmiddels worden veel gashaarden standaard geleverd inclusief afstandsbediening. Ging het de afgelopen jaren vooral om het nabootsen van een zo realistisch mogelijk houtvuur, inmiddels is ook het rendement en dus het verbruik van de gashaard een belangrijk item van aandacht. Zo heeft Dru de Ecowave ontwikkeld waarbij het zelfs mogelijk is om via een App de vlammen te reguleren. Bij de Friese fabrikant Faber noemen ze dit fenomeen de Ecoboost en bij Bellfires kunt u kiezen uit een Line of Centre Fire. Een aantal jaren geleden was het nog ondenkbaar dat een gashaard voorzien zou worden van een WIFI module en inmiddels is dat al de gewoonste zaak van de wereld. 

comfort dru gashaard

Het rendement 

Door bovenstaande nieuwe verbrandingstechnieken is het mogelijk om een stuk zuiniger te stoken en de energierekening te beperken terwijl u toch van een mooi vlambeeld kunt genieten. Ook het rendement van een gashaard is de laatste jaren sterk verbeterd. Met het oog op het milieu is dat een gunstige ontwikkeling. Niet alleen goed voor onze omgeving maar ook voor onze portemonnee. Wilt u meer over de verschillende gashaarden weten, neem dan contact met ons op.

gashaard global fires 

Plaatsen van een gashaard

't Stokertje levert allerhande diensten, waaronder het installeren van een gashaard bij u op locatie. Wilt u graag dat wij vooraf bij u komen kijken? Dat doen wij graag want dan weten alle partijen waar ze aan toe zijn. Na de kijkafspraak maken wij een offerte voor u op maat. U kunt zelf kiezen of u een vaste prijs wilt ontvangen of de opdracht op nacalculatie laat uitvoeren. Met ons kunt u alle kanten op!

Gashaard zonder afvoer of rookkanaal

Wilt u een gashaard zonder afvoer of rookkanaal? Dat kan maar dan heeft u niet zoveel keuze. Er zijn namelijk maar weinig gashaarden die goedgekeurd zijn voor het gebruik binnenshuis zonder rookgasafvoer. Een gashaard zonder afvoer heeft een katalysator ingebouwd welke zorgt voor een veilige verbranding. Vraag onze medewerkers om meer informatie of kijk op onze website. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een elektrische haard als u geen schoorsteen in huis wilt hebben. Op het gebied van elektrische haarden is er ook veel aanbod. Het vlameffect is natuurlijk wel anders dan bij een houtkachel of gashaard.

De kosten van een gashaard

Een gashaard heeft jaarlijks onderhoud nodig. Daarnaast verbruikt een gashaard natuurlijk gas. In de brochure of handleiding van de gashaard zal altijd aangegeven worden hoeveel gas er per uur verbruikt wordt (bij welke stand). De installatiekosten zijn natuurlijk dusdanig sterk afhankelijk van de situatie dat we daar geen richtlijn voor af kunnen geven.gashaard

Goedkope gashaard

Wilt u heel voordelig een gashaard aanschaffen? Dan moet u echt eens een kijkje nemen op onze opruimingspagina. Daar staan al onze gashaarden die net uit het assortiment gehaald zijn of verkeerd besteld zijn voor een klant. De meeste van deze gashaarden zijn nog helemaal nieuw en hebben nog niet gebrand, echte buitenkansjes dus! Als de gashaard wel gebrand heeft, dan staat dit ook duidelijk omschreven. Ook onze showroommodellen worden uitverkocht op de opruimingspagina. Bel wel altijd even voordat u komt kijken want de opruimingskachels gaan als warme broodjes over de toonbank.

Levensduur en onderhoud

Bij de huidige generatie gashaarden bent u verzekerd van veel kwaliteit en veiligheid. Ingebouwde veiligheidssystemen voorkomen koolmonoxidevergiftiging en de ophoping van gas. Het materiaal wat gebruikt word is heel degelijk en fabrikanten zoals Faber geven daarom inmiddels zelfs levenslange garantie. Daar zijn natuurlijk wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Allereerst moet een gashaard geinstalleerd worden door een betrouwbare en vakkundige installateur en vervolgens moet de gashaard ook jaarlijks gecontroleerd en onderhouden worden. 't Stokertje levert niet alleen gaskachels en gashaarden, wij installeren de haard ook graag voor u. We zijn erkend installateur (Stichting Evis) en voeren ook het onderhoud voor u uit. U kunt zelf contact met ons opnemen of wij sluiten een onderhoudscontract met u af zodat wij u automatisch elk jaar benaderen. 

bijzondere gashaard Wanders