Onderhoud van een gashaard

gashaard gemakEen gashaard zorgt voor sfeer en comfort zonder dat u hout hoeft te hakken of de aslade moet legen. De meeste gashaarden van tegenwoordig zijn zelfs voorzien van een afstandsbediening voor optimaal gebruikersgemak. Een gashaard is dus lekker gemakkelijk in het gebruik en dat is de reden dat veel mensen kiezen voor een gaskachel of haard. Vooral als je allebei een drukke baan hebt is het heerlijk thuiskomen als je met één druk op de knop voor sfeer én warmte kunt zorgen. Maar natuurlijk ook als je wat ouder bent en je de tijd van kolen en hout meegemaakt hebt, dan kan je echt genieten van de luxe van een gashaard. Toch is het niet zo dat je helemaal niets voor een gashaard hoeft te doen.

Jaarlijks onderhoud van de gashaard

Vaak vergeten mensen het onderhoud van een gashaard. Je ziet namelijk niet altijd dat gashaard onderhoudde gashaard 'vies' wordt. Toch is jaarlijks onderhoud wel van belang. Niet alleen voor het behoud van garantie maar vooral voor het voorkomen van problemen. Stof is eigenlijk de belangrijkste vijand van een gashaard. Als de omgeving van de waakvlam stoffig is dan zal de kachel steeds iets minder goed gaan branden. Ook kan er een probleem ontstaan bij het ontsteken van de gashaard of gaskachel.Veel mensen denken dat ze geen onderhoud hoeven te plegen omdat de kachel niet zo vaak aan staat. Niets is echter minder waar. Hoe minder de gashaard gebruikt wordt, des te meer risico op vervuiling en stof. Daarom is het ook zo belangrijk om de waakvlam altijd aan te laten staan. Ook in de zomerperiode. Doet u dat niet, dan is de kans groot dat u op den duur problemen krijgt met het aansteken van de gaskachel, net wanneer u de gashaard nodig heeft. Voorkomen is beter dan genezen!

Onderhoudscontract gashaard

Wilt u voorkomen dat u het onderhoud vergeet? Sluit dan een onderhoudscontract voor uw gashaard bij ons af. Wij benaderen u dan elk jaar automatisch voor een afspraak in de lente of zomer. Dan weet u zeker dat uw gaskachel of gashaard weer tijdig gereed is voor de donkere maanden van het jaar. Zo brengt uw gashaard altijd gezelligheid op een veilige manier en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Dru Onderhoud Noord

Onderhoud van uw DRU gashaard

Het onderhoud van DRU haarden en kachels wordt in het noordelijke gedeelte van Nederland verzorgd door de serviceteams van 't Stokertje. In Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Flevoland en een deel van Gelderland zijn wij uw aanspreekpunt. Bekijk hier ons werkgebied.

Klik hier voor meer informatie

Hoe wordt uw gashaard onderhouden

Wilt u weten wat onze servicemedewerkers doen om uw gashaard in topconditie te houden? Allereerst maken we de gashaard of gaskachel schoon en stofvrij zodat de vlammen ongehinderd kunnen branden en stof niet in de weg gaat zitten. We kunnen meteen voor u de eventuele batterijen vervangen van de afstandsbediening, want het komt nogal eens voor dat een storing gemeld wordt en de batterijen leeg blijken te zijn. Het glas van een gashaard kan ook wit uit gaan slaan na verloop van tijd, dit komt door kalkvorming in condens (in gas zit veel water). Hiervoor bestaan speciale onderhoudssets. Een gashaard met ontspiegeld glas dient anders behandeld te worden dan een gashaard met normaal keramisch glas. Onze medewerker maakt de ruit weer schoon en controleert het thermokoppel, de ontsteking en de waakvlamleiding. In het kader van de veiligheid controleert hij ook of er houtstammetjes of kiezelstenen verschoven zijn waardoor de ontsteking bemoeilijkt wordt.

Vanaf 1/4/2023 mogen alleen CO-vrij gecertificeerde installateurs werkzaamheden aan gaskachels of gashaarden uitvoeren.