Antieke kachel

antieke kachel

Vroeger was alles anders... een goed voorbeeld hiervan is de antieke kachel. Iedereen van middelbare leeftijd herinnert zich maar al te goed het kolenhok, de kolenkit, de nootjes vier en de gezellige warmte van de, inmiddels bijna antieke, kolenkachel. De bezoekers van ons Kachelparadijs horen wij vaak zuchten als ze de nostalgie van de antieke kachels opsnuiven. De één met goede herinneringen, de ander met grote opluchting dat ze nooit meer kolen hoeven te scheppen. Tegenwoordig wordt elke woning zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk verwarmd, dat is een hele vooruitgang, niet voor niets is duurzame energie de toekomst.

Antieke kachel, sfeervol erfgoed

Toch is iedereen het er wel over eens dat de antieke kachel veel karakter en sfeer uitademt. En dat dit erfgoed niet verloren mag gaan. Bij 't Stokertje Kachelparadijs koesteren we de prachtige exemplaren van weleer. Een antieke kachel is natuurlijk een schitterend pronkstuk in een mooi herenhuis of bij een karakteristieke schouw. Mensen uit het hele land komen bij 't Stokertje om unieke collectors items uit te zoeken, maar gelukkig krijgen we ook weer veel aanbod van mensen die niet meer de ruimte hebben om hun antieke kachel te bewaren. Zo blijft onze collectie bijzonder en afwisselend. 

Kachelmuseum in historisch dorpje Orvelte

Het unieke kachelmuseum past perfect bij het historische dorpje Orvelte met zijn vele musea, oude ambachten en monumentale rietgedekte boerderijen. Combineer uw bezoek aan 't Stokertje dan ook eens met een nostalgisch dagje uit. Bijzonder onderdeel van 't Stokertje is onze AmbachtenTuin. Onze klanten kunnen na een bezoek aan ons Kachelparadijs oude tijden (her)beleven en genieten van vele live demonstraties.

antieke_friese_smits_haard

Op de eerste verdieping van ons kachelparadijs in Orvelte vindt u schitterende antieke kachels die door de jaren heen verzameld zijn. Bij ´t Stokertje kunt u namelijk niet alleen kachels kopen, maar ook uw eigen oude (antieke) kachel een plaats geven, inruilen of aan ons verkopen. Het assortiment antieke en nostalgische kachels is dan ook altijd zéér gevarieerd en wisselend.

antieke friese smits

Uw zoektocht naar een antieke kachel eindigt hier!

Bent u dus op zoek naar die éne kachel: tussen de honderden antieke kachels van ´t Stokertje vindt u ongetwijfeld het door u zo vurig gewenste exemplaar. Ook de gezellige, ongedwongen sfeer en het nostalgische karakter van het kachelparadijs maken een bezoek aan 't Stokertje zeer de moeite waard!

Voor meer informatie over onze ambachten en de live demonstraties: www.ambachtentuin.nl

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht