Sfeer en warmte zonder aardgas

Vanaf 1 juli 2018 worden nieuwbouwwoningen niet meer aangesloten op het aardgasnetwerk en hoewel bestaande woningen nog lange tijd gebruik zullen maken van aardgas zal ook hier langzamerhand sprake zijn van een overgang naar andere soorten brandstof. Gelukkig zijn er vele alternatieven om toch een sfeervolle warmtebron in huis te creëren.

Een gezellige warmtebron maakt van je huis een thuis!

We zetten de sfeervolle alternatieven hieronder op een rijtje. Cv-ketels, warmtepompen en zonnepanelen laten we hier buiten beschouwing omdat dit functionele energiebronnen zijn zonder sfeerelement. 

- Propaangas

Bijna alle gashaarden en gaskachels uit ons assortiment zijn ook als propaan (G31) versie te bestellen. Dankzij een slim, geschakeld systeem van 2 of 4 gasflessen kun je ongestoord, non-stop genieten van je gashaard. Als de ene gasfles bijna leeg is wordt automatisch overgeschakeld naar de andere fles(sen). Gemiddeld zal je voor minder dan 4 euro per avond aardgasvrij kunnen genieten van een prachtige design sfeergashaard. Voor meer informatie en rekenvoorbeelden.

kalfire-gashaard

- Elektrisch

Het grote voordeel van elektrische haarden is natuurlijk dat elektriciteit bijna overal beschikbaar is. Daarnaast is bij een elektrische kachel geen rookkanaal of schoorsteen nodig. Dat scheelt een behoorlijke investering. Tegenwoordig is het design en vuurbeeld van elektrische kachels en haarden enorm verbeterd en zelfs driedimensionaal dankzij bijv. het optymist effect. Meer informatie over: ons assortiment elektrische haarden en informatie over elektrische kachels en haarden.  

- Hout

Er gaat niets boven de sfeer van een houtkachel. De nieuwe generatie houtkachels zijn voorzien van de meest uitgekiende verbrandingstechnieken waardoor het rendement van een houtkachel zeer hoog is (ca. 80% of hoger) en de uitstoot van fijnstof enorm beperkt wordt. Mits verstandig gestookt, voldoet de houtkachel aan alle eisen van deze tijd. Een houtgestookte haard is een lokale warmtebron die tot energiebesparing kan leiden en een welkome aanvulling is op de moderne, maar vaak sfeerloze, verwarmingstechnieken. Meer informatie over: ons assortiment houtkachels en informatie over houtgestookte haarden.  

Dik Geurts Odin foto

- Pellets

Een pelletkachel is eigenlijk ook een houtgestookte kachel omdat pellets gemaakt worden van (afval)hout. Het verbrandingssysteem van pelletkachels kan tot in de finesses geregeld worden waardoor een pelletkachel doorgaans een nog hoger rendement heeft dan een houtkachel (ca. 90% of hoger). Het voordeel van een pelletkachel is dat deze automatisch ontsteekt en de brandstof eveneens volledig automatisch toegevoerd kan worden. Behalve het onderhoud en het bijvullen van het reservoir heb je er dan ook minder omkijken naar dan een houtkachel. Het vuurbeeld is zeker aantrekkelijk maar haalt het niet bij het vlammenspel van een houtkachel. Meer informatie over: ons assortiment pelletkachels en informatie over pellethaarden.  

mcz-star-pelletkachel