Renovatie van uw schoorsteen of rookkanaal

renovatie en installatieOok voor de renovatie van uw schoorsteen is 't Stokertje uw aanspreekpunt. Soms is een schoorsteen niet meer veilig door scheuren of loszittende delen. Ook kan het zijn dat uw schoorsteen niet de juiste diameter heeft en veel te groot is of poreus is aan de binnenkant. Het is meestal niet nodig om uw schoorsteen af te breken. Renovatie is in de meeste gevallen heel goed mogelijk en een stuk voordeliger dan een heel nieuw rookkanaal.

Eenvoudige renovatie door flexibele voering

renovatie

Als de schoorsteen groot genoeg is, is deze het meest eenvoudig te renoveren door een flexibele voering door de schoorsteen heen te trekken. Stookt u met een houtkachel dan is de voering van RVS en dubbelwandig. Dit betekent dat de buis van binnen glad is en van buiten geribbeld. Het is belangrijk bij de renovatie van de schoorsteen dat er alleen met dit materiaal gewerkt wordt. Als de binnenkant namelijk ook geribbeld zou zijn, dan zou creosoot veel te snel de kans krijgen om zich te hechten. Bij een gaskachel kan er wel volstaan worden met enkelwandig RVS materiaal.

Na renovatie, uw schoorsteen weer zo goed als nieuw

Hoewel de voering flexibel genoemd wordt, is het nogal stijf materiaal en heel erg scherp aan de uiteinden. Kijk daarom goed uit en gebruik altijd stevige handschoenen ter bescherming. Een flexibele RVS voering is bestand tegen zeer hoge temperaturen en is 100% gas en waterdicht. Een flexibele voering wordt doorgaans op de bovenkant van de schoorsteen gemonteerd m.b.v. een afdekplaat en voorzien van een trekkende kap. Een adapter zorgt ervoor dat de flexibele pijp op de kachel of haard aangesloten kan worden.

Maatvoering schoorsteen of rookkanaal

Flexibel pijpmateriaal is verkrijgbaar in verschillende diameters variërend van ø 100 mm tot ca. 250 mm. Het is erg belangrijk om de juiste diameter te kiezen, passend bij de haard of kachel. Ook moet er voldoende ruimte ingecalculeerd worden om de flexibele voering door het schoorsteenkanaal te trekken, wat soms een zware klus is omdat er regelmatig bochten in het schoorsteenkanaal zitten. Flexibel pijpmateriaal is niet, zoals de naam doet vermoeden, heel erg flexibel dus enige marge is wel vereist. Flexibele voering wordt op een rol geleverd en op maat afgezaagd. Elke afmeting is dus mogelijk. 

Overige diensten van 't Stokertje

Wist u al dat de dienstverlening van 't Stokertje erg uitgebreid is en varieert van bezorging en installatie tot aan schoorsteen vegen en onderhoud? Voor een compleet overzicht van onze diensten kunt u kijken op onze dienstenpagina. Onze ervaren en vakkundig opgeleide installatieteams zijn dagelijks onderweg. Zo zorgen wij, jaar in jaar uit, bij onze klanten voor een gezellig en warm (t)huis.