Naar de webwinkel

Pelletkachels

red gardenia pelletkachels
Pelletkachels zijn de laatste jaren enorm in opkomst. Dit komt omdat pelletkachels het gemak en comfort van een gaskachel combineren met de voordelen van een houtkachel, zoals energiezuinig en milieubewust stoken. Met een pelletkachel kunt u gemakkelijk tot 50 % op uw stookkosten besparen. 

Pelletkachels voor gemak en comfort

pelletkachels_jotulDe meeste pelletkachels zijn voorzien van een thermostaat. De thermostaat kan eenmalig ingesteld worden en de pelletkachel doet de rest. Pelletkachels beschikken over een ruim reservoir voor de pellets. Afhankelijk van het gebruik hoeft u pelletkachels maar 1 of 2 x in de week bij te vullen. Door een ingenieus toevoersysteem worden de pellets stuk voor stuk in de brander geworpen wanneer er behoefte is aan brandstof. Pelletkachels worden ook vaak geleverd met een afstandsbediening. Zo kunt u vanuit uw luie stoel de pelletkachel meer of minder hard laten branden. 

Lagere stookkosten door uw pelletkachel

pelletkachels besparingenDe stookkosten vormen altijd een behoorlijk groot deel van het huishoudbudget. Geen wonder dat iedereen altijd op zoek is naar goedkopere manieren van verwarmen. Pelletkachels hebben een heel hoog rendement, dat betekent dat pelletkachels heel zuinig omspringen met de toegevoerde brandstof. De meeste mensen verwarmen hun woning met centrale verwarming. Hiervoor wordt doorgaans aardgas gebruikt. Pellets zijn goedkoper dan aardgas. Daarnaast is het vooral in het voor- en najaar niet altijd nodig het hele huis te verwarmen, maar is het voldoende om plaatselijk even wat sfeer en warmte te voelen. Vooral in die periode van het jaar kunt u met een pelletkachel enorme besparingen realiseren. Maar ook in de winter tikken de verschillen hard aan. Met het stoken van pelletkachels kunt u wel 50 % besparen op uw stookkosten. 

Pelletkachels verwarmen uw woning milieuneutraal

Een heel mooi bijkomend voordeel is dat pelletkachels erg schoon branden. Omdat het rendement van pelletkachels heel hoog is, is er ook bijna geen sprake van verspilling. Pellets worden gemaakt van houtafval en hout is een milieuneutrale brandstof. Dat betekent dat er per saldo bij verbranding niet meer CO2 vrijkomt dan bij het natuurlijke verrottingsproces van hout in het bos. In dat geval is het natuurlijk beter om er nog warmte van te hebben. Pelletkachels zijn dus een goed alternatief voor de milieubewuste klant. 

Aanschaf van een pelletkachel

mcz_pelletkachelsPelletkachels zijn er in diverse formaten, daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de benodigde capaciteit. De medewerkers van 't Stokertje helpen u graag op weg om te kijken welke pelletkachels in ons assortiment voor u geschikt kunnen zijn. Natuurlijk is het ook van belang om te bedenken of u de pelletkachel wilt gebruiken als sfeer- of als hoofdverwarming. Er zijn namelijk ook pelletkachels die op de cv aangesloten kunnen worden, een zogenaamde cv-haard. Op die manier kunt u met de pelletkachel uw hele huis en warmwatervoorziening verwarmen. Een zeer aantrekkelijk alternatief. Pelletkachels zijn vaak voorzien van een ventilator, daarom is het wel goed om niet alleen te kijken naar een pelletkachel bij ons in de showroom, maar vooral ook eens te luisteren. Koop in ieder geval geen pelletkachels van inferieure kwaliteit. Deze zullen snel kapot gaan maar vooral ook veel lawaai maken.

 

voorproefje_280_01

De brandstof; houtpellets

pelletsEen pelletkachel verwarmt door middel van houtpellets, dit zijn korrels van samengeperst houtafval. Het stoken met houtpellets is milieuneutraal en gebruiksvriendelijk. Pellets moeten voorzien zijn van een keurmerk en voldoen aan de vastgestelde normen. Pellets kunnen dan automatisch door de pelletkachel verbrand worden. U stelt de thermostaat in en de pelletkachel of pellethaard regelt automatisch de aanvoer en dosering van de pellets. U hoeft een pelletkachel maar één keer per dag bij te vullen. Zolang er pellets in het reservoir van de pelletkachel zitten wordt door een modern systeem precies de juiste mengverhouding aan pellets en zuurstof in de verbrandingskamer gebracht waardoor een verbranding met een hoog rendement ontstaat. 

Onderhoud van pelletkachels

pelletkachels_van_mczPelletkachels moeten goed onderhouden worden. Omdat er veel techniek in een pelletkachel zit, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de toevoer van pellets automatisch verloopt, kan er ook meer kapot gaan. Pellets nemen ook stof mee de kachel in en het is belangrijk om pelletkachels goed schoon te maken. Natuurlijk doet 't Stokertje ook het onderhoud van pelletkachels zodat u zeker weet dat u er altijd lekker warmpjes bij zit. 

Alle merken pelletkachels

't Stokertje levert vrijwel alle merken pelletkachels. Wij hebben een ruime keuze en ons assortiment pelletkachels wordt steeds uitgebreider. Informeer voor uw bezoek even welke pelletkachels wij op dat moment hebben staan. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij leveren pelletkachels van bekende merken zoals Edil KaminJotulKoppeMCZla NordicaPrityQuadra FireRedRikaSaey en Superior. Voor de verschillende pelletkachels in ons assortiment kunt u kijken in onze haardencatalogus.

Stokertje selectie van pelletkachels

red pelletkachelsDoor de overweldigende keuze die u bij 't Stokertje vindt, kunnen wij ons goed voorstellen dat u het spoor een beetje bijster raakt. Daarom hebben we voor u de Stokertje Selectie van pelletkachels samengesteld. Deze selectie van pelletkachels is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de medewerkers en klanten van 't Stokertje. Alle pelletkachels en pellethaarden uit de Stokertje Selectie zijn gegarandeerd een goede koop!

 

haardencatalogusbutton_175

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht