Naar de webwinkel

Pelletkachel

Pelletkachel en energiebesparing

edilkamin pelletkachelEnergie is schaars, daarom moeten we er alles aan doen om energie te besparen. Met een pelletkachel kunt u aanzienlijk op uw energiekosten besparen op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Bij de ontwikkeling van de pelletkachel was duurzaamheid en milieuvriendelijk stoken het belangrijkste uitgangspunt. 

brandende pellets

Ook is er bij de pelletkachel de nodige aandacht voor gemak en comfort. Vrijwel elke pelletkachel is daarom voorzien van een automatische toevoer van pellets en een thermostaat die voorgeprogrammeerd kan worden. De thermostaat van een pellethaard of -kachel zorgt voor een aangename temperatuur in huis wanneer u dat wenst. De pellets worden door een ingenieus systeem automatisch de pelletkachel in gebracht waardoor u maar 1 keer per dag de kachel bij hoeft te vullen. Kortom, pelletkachels bieden heerlijke warmte zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen! Terwijl u zorgeloos geniet van de sfeer en warmte die uw pelletkachel te bieden heeft, gaan de besparingen gewoon door. Ten opzichte van de traditionele centrale verwarming op aardgas, kunt u met een pelletkachel aanzienlijk op uw stookkosten besparen. Naast het milieu, spaart u met een pelletkachel dus ook uw eigen portemonnee! 

Werking van een pelletkachel

(klik op de afbeelding voor een vergroting) 

de werking van een pelletkachelEen pelletkachel verwarmt door middel van de verbranding van houtpellets, dit zijn korrels van samengeperst houtafval. Het stoken met houtpellets is milieuneutraal en gebruiksvriendelijk. Pellets moeten wel voorzien zijn van een keurmerk en voldoen aan de vastgestelde normen, zodat ze automatisch door de pelletkachel verbrand kunnen worden. U stelt de thermostaat in en de pelletkachel of pellethaard regelt automatisch de aanvoer en dosering van de pellets. U hoeft een pelletkachel niet vaak bij te vullen. Zolang er pellets in het reservoir zitten wordt door een modern systeem precies de juiste mengverhouding aan pellets en zuurstof in de verbrandingskamer gebracht waardoor in de pelletkachel een verbranding met een hoog rendement ontstaat. 

Legio mogelijkheden

Net als een houtkachel zorgt een pelletkachel voor een gezellige sfeer en behaaglijke warmte in uw woonkamer. Een pelletkachel kan op een bestaand schoorsteenkanaal of met een nieuw rookkanaal geplaatst worden. Voor een goede verspreiding van de warmte is een pellethaard voorzien van ventilatoren. Ook is het mogelijk om op de pelletkachel warmeluchtkanalen aan te sluiten zodat meerdere kamers verwarmd kunnen worden. Er zijn ook pelletkachels leverbaar die aangesloten kunnen worden op uw bestaande centrale verwarming, de zogenaamde pellet cv-haard of cv-gekoppelde pelletkachel. Als de pelletkachel aangesloten wordt op de centrale verwarming, kan deze kachel uw hele woning verwarmen en is de mogelijkheid tot energiebesparing natuurlijk optimaal.  

Verschillende merken pelletkachels

't Stokertje levert en installeert pelletkachels en pellethaarden van de beste merken. De bekendste merken pelletkachels zijn o.a. Edil Kamin, Jotul, Koppe, MCZla Nordica, Prity, Quadra Fire, Red, Rika, Saey en Superior. Voor de verschillende pelletkachels in ons assortiment kunt u kijken in onze haardencatalogus.

 

voorproefje pelletkachel

Stokertje selectie voor pelletkachels

Door de overweldigende keuze die u bij 't Stokertje vindt, kunnen wij ons goed voorstellen dat u het spoor een beetje bijster raakt. Daarom hebben we voor u de Stokertje Selectie van de pelletkachel samengesteld. Deze selectie van pelletkachels is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de medewerkers en klanten van 't Stokertje. Alle pelletkachels en pellethaarden uit de Stokertje Selectie zijn gegarandeerd een goede koop!
besparing op stookkosten 

Voordelen van de pelletkachel

 • U verwarmt uw huis milieuneutraal
 • Een pelletkachel gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Direct een lagere energierekening, besparingen tot 50 procent
 • Een pelletkachel biedt veel gemak, comfort en sfeer
 • Pelletkachels hebben een hoog rendement, slechts 0,5 % as blijft over na verbranding
 • U hoeft niet vaak pellets bij te vullen dankzij de zuinige verbranding en het reservoir in de kachel
 • Een pelletkachel is m.b.v. een thermostaat gemakkelijk in te stellen op de gewenste temperatuur
 • U bent met een pellethaard onafhankelijk van de politiek en energiemonopolisten 

Kortom, met een pelletkachel heeft u de luxe en het gemak van een gashaard in huis, de sfeer en warmte van een houtkachel, maar bovenal stookt u milieuvriendelijk, duurzaam en kostenbesparend! 

Weetjes; pellets als brandstof

 • De energie inhoud van houtpellets is 5 kWh per kilo
 • 1 m3 gas heeft dezelfde energie inhoud als 2 kilo houtpellets
 • 1 liter stookolie heeft dezelfde energie inhoud als 2 kilo houtpellets
 • 2 liter propaan heeft dezelfde energie inhoud als 3 kilo houtpellets
 • In 1 m3 ruimte gaat 650 kilo houtpellets
 • Goede houtpellets, met keurmerk, geven minder dan 0,5 procent as na verbranding
 • Pellets wegen ongeveer 650 kg per m3 (volumieke massa)
 • Het soortelijke gewicht van houtpellets is ongeveer 1,2 kg per dm3, dit is dus hoger dan de volumieke massa omdat er lucht tussen de pelletkorrels zit.

 

Nieuwsgierig naar de werking van een pelletkachel?

 

Pelletkachels kunnen meerdere ruimtes in huis verwarmen!

edilkamin_funny_pelletkachel

 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht