Barbas Evo inbouwhaard 80-65 met liftdeur, nieuw bij het Stokertje

9 jaren en 10 maanden geleden geplaatst
Barbas Evo inbouwhaard 80-65 met liftdeur, nieuw bij het Stokertje afbeelding

barbas-evo-inbouwhaardWat is er zo bijzonder aan de Barbas Evo 80/65, de nieuwe inbouwhaard van Interfocos? Dat zit 'm vooral in het vermogen en de zuinigheid van deze nieuwe inbouwhaard. De Barbas Evo heeft een uniek binnenwerk van beton keramiek waardoor de verbrandingskamer kleiner is dan van de vorige generatie inbouwhaarden met liftdeur. Een reguliere inbouwhaard geeft al gauw tussen de 12 en 20 kiloWatt aan warmte. Veel te veel voor de gemiddelde woonkamer.

Capaciteit van de Barbas Evo

Omdat bij de Barbas Evo de verbrandingskamer verkleind is, is de capaciteit beperkt tot ca. 10 kiloWatt, altijd nog ruim voldoende voor een grote woonkamer. Het mooie is dat je dus ook minder hout nodig hebt voor de Barbas Evo. Het vuur kan lekker volop branden en dan is de verbranding heel volledig en het rendement hoog. Zo spring je zuinig om met je kostbare brandstof.

Barbas Evo en secundaire luchttoevoer

barbas-evo-binnenwerk

Wat ook bijdraagt aan het rendement van de Barbas Evo is de toevoeging van secundaire lucht. Die extra luchttoevoer zorgt er voor dat eventueel onverbrande brandstofdeeltjes na de primaire verbranding toch nog gaan 'naverbranden'. Die secundaire luchttoevoer werd voorheen eigenlijk nooit toegepast bij liftdeurhaarden. 

De liftdeur van de Barbas Evo

Voor de liefhebbers van technische snufjes en gemak is er een afstandsbediening voor de Barbas Evo verkrijgbaar om de liftdeur omlaag- of omhoog te bewegen.Met de liftdeur van de Barbas Evo omhoog, gebruikt u de haard als een open haard. Met de liftdeur naar beneden profiteert u van een hoger rendement en door de mooie glazen ruit kunt u het vlammenspel in al haar glorie bewonderen. 

Andere noviteiten van Barbas

barbas-evo-stenen-plateau

De Barbas Evo is verkrijgbaar met een nieuw stenen plateau wat precies bij deze mooie inbouwhaard aansluit (zie ook de foto op deze pagina). Naast de Barbas Evo heeft de fabrikant Interfocos onlangs nog meer noviteiten op de markt gebracht. Zoals bijvoorbeeld de Barbas Cuatro-3 serie. De Cuatro-3 is in drie maatvoeringen verkrijgbaar variërend van 57 cm. tot 90 cm. breed, dus de Cuatro-3 57, Cuatro-3 75 en de Cuatro-3 90. De Cuatro's zijn alledrie kaderloos, waardoor de aandacht volledig naar het vlammenpel uitgaat. Natuurlijk heeft 't Stokertje ook andere inbouwhaarden van Barbas en andere merken, voor een overzicht kunt u terecht in onze haarden catalogus. Ook zijn er andere soorten haarden van het merk Barbas. Kijkt u ook eens bij onze opruiming, er is voldoende keuze! Op onze website kunt u meer informatie vinden over Barbas haarden en inbouwhaarden in z'n algemeen. In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe vlekkeloos de afstandsbediening van een Barbas Evo inbouwhaard werkt. 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht