Elektrische haarden met levensechte vlammen: een groeimarkt zoals nooit tevoren

2 weken en 4 dagen geleden geplaatst
Elektrische haarden met levensechte vlammen: een groeimarkt zoals nooit tevoren afbeelding

De elektrische haardenmarkt maakt een indrukwekkende groei door. In de afgelopen maanden zijn er al veel fabrikanten geweest die hun stempel óók op de elektrische markt zetten met de introductie van een eigen lijn aan elektrische sfeerhaarden. Met de aanwezige expertise in het maken van houtkachels, gashaarden en pelletkachels voegen grote kachelproducenten nu ook elektrische kachels toe aan hun assortiment. Het gevolg is een grensverleggende strijd om wie er de mooiste en meest realistische haard kan fabriceren. Hieronder lichten wij onze (meest) populaire merken onderling toe.

Dru Verwarming B.V.

In 2020 kwam Dru al met de exclusieve Dru Virtuo met innovatieve projectietechniek. Deze elektrische inbouwhaard presenteert een vuurbeeld aan de hand van geavanceerde 3D-technologie. De haard is verkrijgbaar in een drietal uitvoeringen, wonder een frontuitvoering, hoekuitvoering en driezijdige uitvoering. Meer informatie over de Dru Virtuo vindt u hier.

De Dru Virtuo 80/3

Faber Fires

De spraakmakende Faber e-MatriX maakt gebruik van koudwaternevel in combinatie met energiezuinige LED-verlichting. Om gebruiksgemak te handhaven wordt de Faber e-MatriX elektrische inbouwhaard aangesloten op een waterleiding. Hierdoor hoeft u niet langer met het waterreservoir naar de kraan maar kunt u de haard op afstand bedienen. De e-MatriX kent een veelzijdige selectie aan elektrische inbouwhaarden. 

De Faber e-MatriX 800/500 RD

Element4

Element4 voert inmiddels al weer een paar jaar een brede selectie aan elektrische inbouwhaarden met een minimalistisch uiterlijk, ontspiegeld glas en realistisch interieur.

De Element4 Club 80H E

Nog niet zo lang geleden voegde Element4 ook vrijstaande elektrische haarden met een unieke vormgeving toe aan het elektrische assortiment. 

De Element4 Club Ovation E

De Element4 Club Kudos E

Wanders by Modern Flames

Ook Wanders begon in 2021 met het distribueren van een serie elektrische inbouwhaarden gefabriceerd door het Amerikaanse Modern Flames. Deze haarden weergeven een sfeervol vuurbeeld met meerdere kleurencombinaties onafhankelijk van elkaar instelbaar. De haarden zijn ontzettend degelijk en fraai om te zien én te gebruiken.

Modern Flames Aurora

Trimline Fires

Trimline Fires was er vroeg bij met de introductie van de Trimline E-series. Zoals we van de fabrikant gewend zijn kunnen ook deze inbouwhaarden bijzonder strak ingebouwd worden waarbij een minimalistische uitstraling centraal staat.

Trimline Fires Trimline 75E Solus

Dimplex

Dimplex voert al jarenlang een veelzijdig assortiment aan vrijstaande elektrische haarden, wandmodellen en inbouwhaarden met verschillende mogelijke sfeerbeelden. Zoekt u naar een haard met projectietechniek, waterverdamping of LED-techniek? Dimplex biedt het allemaal in haar omvangrijke assortiment.

Dimplex Cassette 500 met Logset

De Cassette van Dimplex is een elektrische waterverdamper en inbouwunit die in bestaande óf nieuwe situaties kan worden geplaatst. Verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en optioneel met een houtstammenset.

De Dimplex 3-Step elektrische inbouwhaard

De 3-Step elektrische frameloze inbouwhaard met Opti-Myst waterdampsysteem is een waanzinnig veelzijdige haard. De 3-Step kunt u (laten) installeren als frontuitvoering, hoekuitvoering of driezijdige uitvoering. De elementen worden namelijk standaard meegeleverd.

De fraaie Dimplex Lucia vrijstaande elektrische kachel is lekker compact maar met een boel voordelen. Het uiterlijk van een elegante kachel en het sfeervolle Optiflame flameffect siert deze smaakmaker. Ook de mogelijkheid om bij te verwarmen door de externe ventilator is een pluspunt. 

De indrukwekkende Dimplex Sunningdale presenteert een fraai vlammenbeeld door het innovatieve Opti-Virtual projectietechnologie. Samen met het uiterlijk van een strakke vrijstaande kachel ontstaat er een waanzinnige combinatie. Tot slot kunt u met de Sunningdale bijverwarmen tot 2000 Watt (2 kW).

Gazco en Stovax

Elektrische kachels en haarden van Gazco met zowel authentieke en traditionele modellen als modellen met een moderner of strakker design behoren tot het segment van de Engelse fabrikant. Ook zijn er wand- of inbouwhaarden verkrijgbaar met een fraaie vuurbeleving. Hier vindt u een kijkje in het volledige assortiment.

Gazco Huntingdon 30 elektrische haard

De Huntingdon is een vrijstaande haard met een traditioneel concept. Verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en uitvoeringen. 

Gazco Vogue Midi T elektrische haard

De fraaie Vogue was voorheen al verkrijgbaar als houtkachel en als gaskachel maar is nu ook als elektrische kachel verkrijgbaar. Het unieke gietijzeren design met de grote glasruit is kenmerkend voor dit populaire model van de Engelse fabrikant.

Gazco eReflex 70W

Charlton en Jenrick

Charlton en Jenrick is al jaren één van de bekendste kachelmerken op de Engelse markt. Sinds kort en tot onze vreugd zijn ze ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. De haarden zijn van degelijke kwaliteit en presenteren een leuk vuurbeeld. Tot het programma behoren inbouwhaarden die strak weggewerkt kunnen worden in een wand en een paar compacte vrijstaande kacheltjes.

Charlton en Jenrick Polaris 1600 mm

Charlton en Jenrick Fireline FX

Xaralyn

Xaralyn produceert elektrische wand- en inbouwhaarden die werken met LED-techniek of waterverdamping. Hieronder enkele toppers.

Xaralyn Kos schouw met elektrische cassette

De schitterende Kos is slechts één van de vele beschikbare schouwen uit het assortiment van Xaralyn. Verkrijgbaar in vier soorten natuursteen, MDF en met elektrische- óf bio ethanol inzethaard!

Xaralyn Castello 70 inbouwhaard

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht