Eco Blue van DDG; nieuwe standaard voor cv-haarden

9 jaren en 1 maand geleden geplaatst
Eco Blue van DDG; nieuwe standaard voor cv-haarden afbeelding

DDG ECO BLUEOver een paar weken wordt door DDG, Belgische fabrikant van houtgestookte cv-kachels, de nieuwe ECO BLUE geintroduceerd tijdens de Batibouw in Brussel. Met de Eco Blue legt DDG de lat nog hoger dan ooit tevoren. Met het vernieuwde concept van de Eco Blue zet DDG een nieuwe standaard op het gebied van uitstoot- en rendementsnormen. De DDG Eco Blue zal vanaf medio 2014 beschikbaar zijn. 

Hoog rendement; de Eco Blue

De Eco Blue van DDG is uitwendig een licht gewijzigde Eco Planus, maar inwendig is de Eco Blue grondig gemodificeerd. Dankzij uitgekiende technologische innovaties op het vlak van de verbrandings- en recuperatietechniek en een intelligente luchtverdeling wordt met 85% zelfs het rendement en de uitstoot van pelletkachels benaderd. De Eco Blue is houtgestookt en door de grote ruit is er fantastisch uitzicht op het vlammenspel. Hout stoken is nog goedkoper (maar ook bewerkelijker) dan het stoken met pellets en natuurlijk ook sfeervoller. Het nadeel van hout stoken is natuurlijk het werk wat je er van hebt, maar menigeen heeft dat graag over voor meer sfeer en kostenbesparing.

De details van de DDG Eco Blue:

 • Aquastatisch geregelde, voorverwarmde secundaire luchtdosering met ‘slit’-injectie.
 • Gordijnventilatie rond de speciale IR-ruit.
 • Tertiaire naverbranding met dwarsstroom injectie van hete lucht.
 • Recuperatietechniek is fundamenteel veranderd met dubbele rendementsklep.
 • Geoptimaliseerde warmtewisseling met regelbaar rendement (wijziging spiralen).
 • Regelbare stralingswarmte.

Het resultaat van deze nieuwe technologie is indrukwekkend te noemen:

 • Het effectief rendement is verhoogd tot maar liefst 85%.
 • De CO-uitstoot is nu al conform de nieuwste strenge Europese uitstootnormen.
 • Het onderhoud is nog eenvoudiger, dankzij een verbeterde toegang tot de warmtewisselaar.
 • Betere verdeling tussen directe stralingswarmte (30%) en energie voor de centrale verwarming (70%).
 • Vermogens, prijzen en maten : worden bekend gemaakt na Batibouw 2014.

De Eco Blue gekoppeld aan CV

Bij de Eco Blue blijft zoals altijd ook het unieke basisprincipe van DDG gelden: de haard kan op de centrale verwarming worden aangesloten, brandt op de ecologische en hernieuwbare brandstof hout en draagt bij tot zowel de verwarming van de woning als de sanitaire warmwatervoorziening. De gegenereerde warmte wordt opgeslagen in een buffervat, om op het gewenste moment voor verwarming of sanitair warm water te worden ingezet. In de meeste gevallen zal de haard met een thermisch zonnesysteem worden gecombineerd, waardoor geen klassieke brandstoffen (zoals gas) nodig zijn. Door de hogere verbrandingstemperatuur dalen de emissiewaarden aanzienlijk en wordt het milieu slechts minimaal belast.

Brains & Beauty

De ECO BLUE is niet alleen technologisch gezien vooruitstrevend, maar ziet er dankzij een strak design ook nog eens goed uit. Niet alleen de ‘brains’, maar ook de ‘looks’ dus. Bovendien is de haard beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: de ‘ECO BLUE Planus’ met een platte deur en de ‘ECO BLUE Arcus’ met een gebogen deur. Voor meer haarden van DDG kijkt u natuurlijk in onze haardencatalogus.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk bij één van de showrooms van 't Stokertje terecht. 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht