De nieuwe sensatie van Dovre, de Dovre Sense

9 jaren en 5 maanden geleden geplaatst
De nieuwe sensatie van Dovre, de Dovre Sense afbeelding

Dovre Sense 203 houtkachelIn de nieuwe Dovre Sense serie worden alle kwaliteiten van fabrikant Dovre gebundeld tot een hartverwarmende houtkachel met sfeervolle accenten. De Dovre Sense is een plaatje om te zien en een genot om mee te stoken. De traditie van Dovre, het vakmanschap, de keuze van het materiaal en het doordachte ontwerp, al deze facetten maken de Dovre Sense tot een ware sensatie. De Dovre Sense serie bestaat uit de Sense 100, de Sense 103, de Sense 200 en tot slot de Sense 203.

De Sense combineert heerlijke warmte met design

De elegante afwerking en vloeiende lijnen van de Dovre Sense maken deze houtkachelserie gegarandeerd zeer geliefd bij onze klanten. Dankzij het hoge rendementen de compacte, slanke vormgeving is de Dovre Sense heel erg geschikt voor in goed geisoleerde, lage energie woningen.

 

 

De 4 uitvoeringen van de Dovre Sense

Dovre Sense 103 houtkachelU kunt kiezen uit vier verschillende uitvoeringen. Kiest u voor de Sense op poten dan heeft u de keuze uit  de Sense 100 of 103. Vindt u de versie op een 'box' mooier dan is er voor u de Sense 200 of 203. Met zijruiten heet de Sense 103 of 203. Zonder zijruiten is het de keuze uit Sense 100 of 200. Naast de keuze in vormgeving is er ook nog keuze in kleur en materiaal. De standaard uitvoering is zwart gelakt, optioneel is de Sense er in wit of zwart emaille. Elke versie van de Dovre Sense kan makkelijk boven of achter aangesloten worden op het rookkanaal of de schoorsteen. De aansluiting is namelijk verwisselbaar. Bij een verhuizing verhuist de Dovre Sense dus gewoon met u mee. 

De unieke eigenschappen van de Dovre Sense

  • Aantrekkelijke vormgeving met zachte lijnen
  • Keuze in kleur en afwerking tussen (zwart) gelakt of geëmailleerd (zwart of wit)
  • Het compacte en slanke ontwerp past in elke woonkamer
  • Mooi zicht op het vlammenspel naar keuze aan maar liefst 3 kanten
  • Airwash beluchting langs het glas voor een schone ruit
  • Eenvoudige bediening met behulp van één luchtschuif
  • Naverbranding voor meer warmte, een hoger rendement en een schonere verbranding
  • Verwisselbare aansluiting, boven of achter
  • Gemakkelijk te installeren
  • De gebruiksvriendelijke sluiting is harmonieus opgenomen in het lijnenspel
  • Voorziening voor externe luchttoevoer
  • Complete serie met maar liefst 4 design variaties

Oog voor detail

Dovre Sense 200De diameter van de rookgasafvoer is 150 mm en de Sense houtkachel is voorzien van een secundaire verbrandingstechniek. Het vermogen van de Dovre Sense ligt tussen de 2,3 en 9 kiloWatt met een nominaal vermogen van 7 kiloWatt. Daarmee kan de Sense een woonkamer van ca. 140 kuub verwarmen. De Sense heeft een aslade en een vast stookrooster. De externe luchttoevoer heeft een doorsnede van 100 mm. De verbrandingskamer is voorzien van vermiculiet en het casco is van gietijzer. Bij de Sense kunt u dus genieten van heerlijke stralingswarmte.

Andere houtkachels van Dovre

Bent u benieuwd naar de andere houtkachels van Dovre? Dan kunt u een kijkje nemen in onze haardencatalogus. Talloze modellen houtkachels heeft Dovre inmiddels zeer verdienstelijk op de markt gebracht. Gietijzeren kwaliteit met een zeer aantrekkelijk prijskaartje.  

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht