Kachels te kust en te keur

Overal waar u kijkt ziet u kachels..., kachels, kachels en nog eens kachels. Als u bij 't Stokertje binnenkomt weet u meteen dat u hier kunt slagen, want nergens anders in de Benelux vindt u zoveel kachels, haarden en schouwen bij elkaar. Bovendien zijn er veel kachels aangesloten en dus brandend te zien. Het is, zoals de naam het al zegt, een waar Kachelparadijs! 

Kachels - houtgestookt

kachels beaufort woodstackerHoutkachels geven de meeste sfeer en warmte van alle kachelsoorten. Met houtgestookte kachels wordt uw woning bovendien milieuneutraal verwarmd. Ten opzichte van gas kan er ook behoorlijk op de stookkosten bespaard worden. Niet zo gek dus dat veel mensen weer kiezen voor de ouderwetse houtkachel. De houtgestookte kachels van deze generatie zijn echter wel in een modern jasje gestoken. De verbrandingstechniek van de moderne kachels is veel geavanceerder waardoor deze hoogrendementskachels, zoals ze ook wel genoemd worden, een stuk zuiniger zijn in het verbruik. De meeste kachels zijn voorzien van een mooi glazen deur zodat u echt kunt genieten van een mooi uitzicht op de dansende vlammen en de gloeiende houtblokken. 

Kachels - gasgestookt

kachels nestormartin s34 gasAls u liever kiest voor een kachel met meer comfort omdat u geen zin meer heeft in gesleep met hout of omdat u weinig tijd heeft, dan kiest u natuurlijk voor één van onze schitterende kachels die op aardgas kunnen branden. Het vlammenspel van de gaskachels van tegenwoordig  is haast niet meer te onderscheiden van een echt houtvuur. De meeste kachels die op gas branden worden nu zelfs geleverd met afstandsbediening. U hoeft er dus zelfs uw stoel niet voor uit. De branders van deze kachels zijn zo geavanceerd en goed te bedienen dat u altijd kunt genieten van een mooi vlambeeld. Ook het gloeien van as wordt perfect nagebootst en de keramische houtstammetjes zijn heel natuurgetrouw. De gasgestookte kachels zijn onder te verdelen in kachels met een gesloten systeem en een open systeem. Voor de eerste soort gaskachel wordt geen zuurstof aan de leefruimte onttrokken omdat de benodigde zuurstof door de dubbelkanalige pijp aangevoerd wordt. Het tweede systeem is het oorspronkelijke systeem voor kachels waarbij zuurstof gebruikt wordt vanuit de leefruimte. Dit is geen enkel probleem bij goed geventileerde woningen, maar bij sterk geisoleerde (nieuwbouw) woningen met mechanische ventilatie is een open systeem af te raden.  

Kachels - pelletgestookt

kachels red dalia pelletDe ideale combinatie van comfort en zuinige warmte wordt geleverd door deze inmiddels zeer populaire kachels. Vooral in België is het stoken op pellets momenteel heel erg in trek vanwege de stijgende olieprijzen. Pellets zijn een soort korrels van samengeperst houtafval. Met kachels die op pellets gestookt worden kunt u uw huis milieuneutraal, zuinig en sfeervol verwarmen. De besparingen op stookkosten met deze kachels kunnen tot zo'n 40% oplopen ten opzichte van het stoken met kachels op gas. Het comfort van pelletkachels is groot omdat ze regelbaar zijn met een thermostaatprogramma en eventueel een afstandsbediening. Ideaal voor drukke mensen want deze kachels hoeven hooguit een keer per dag gevuld te worden en de rest van de dag heb je er geen omkijken meer naar. 

Cv kachels

kachels cv haardKachels die aangesloten worden op het centrale verwarmingssysteem in huis noem je cv kachels, of cv gekoppelde kachels of haarden. Deze cv kachels kunnen weer op gas, hout, pellets of op een andere biomassa gestookt worden. De huidige generatie cv kachels zijn allesbehalve industrieel en saai. 't Stokertje levert namelijk cv kachels met een mooie vormgeving die een echte trekpleister in uw woonkamer kunnen zijn. Met heerlijke warmte overal in huis en een schitterend vlammenspel op de koop toe.

Waarom kachels zo bijzonder zijn

kachels en vuurVuur is van oudsher heel erg belangrijk voor de mensen. Ergens in ons schuilt nog steeds de oermens die zich wil warmen aan het vuur en geintrigeerd raakt door het onvoorspelbare vlammenspel. Veiligheid, zuinigheid en duurzaamheid zijn echter begrippen die de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden zijn en vandaar dat wij vooral nog van het vuur genieten in kachels en haarden die afsluitbaar zijn. Ook in onze tuinen zie je weer steeds vaker kachels staan. Het hele jaar door wordt er gestookt en genieten mensen van een gezellig samenzijn met de kachels als centrale ontmoetingsplaats. 

Van design kachels tot kachels met levenservaring

antieke kachels friese smitsDe collectie kachels van 't Stokertje is niet alleen enorm omvangrijk, maar ook nog eens eindeloos gevarieerd en divers. 't Stokertje heeft namelijk hele antieke, bijna historische exemplaren, maar ook kachels die ontworpen zijn door hedendaagse designers. Over smaak valt nou eenmaal niet te twisten en dat doen we dan ook niet. Klant is koning en er is altijd een kachel of haard te vinden die precies bij u en uw inrichting past. Ook de materialen van de kachels verschillen sterk. Er zijn kachels die gemaakt worden van gietijzer of plaatstaal, maar ook haarden die helemaal bekleed zijn met speksteen en de meest schitterende kleuren keramiek. 

Altijd de laagste prijsgarantie

Wat voor een kachel u ook kiest, bij 't Stokertje krijgt u gegarandeerd kachels voor de laagste prijs. Ons inkoopvoordeel komt meteen weer bij de klant terecht en zo houden we onze lage prijzen ook in stand. Ondanks de scherpe prijzen voor onze kachels, kunt u wel profiteren van de voordelen van onze showrooms en het deskundig advies van onze verkoopmedewerkers in de winkel. Dus waarom zou u ergens anders teveel betalen? diensten StokertjeKachels moeten vervolgens natuurlijk wel veilig en vertrouwd geinstalleerd worden. Met meer dan 20 vakkundig opgeleide en zeer ervaren installatieteams is dat bij 't Stokertje helemaal goed geregeld. Ook verzorgen wij het onderhoud van alle soorten kachels en vegen wij de schoorstenen van onze klanten. 

Haardencatalogus

hond bij de kachelDe meest gangbare kachels zijn te vinden in onze haardencatalogus op deze website. Zo kunt u zich alvast orienteren op de aanschaf van kachels. Maar natuurlijk bent u meer dan welkom in een van onze showrooms in Orvelte, Reutum, Joure of Epe. Daar kunt u onze kachels in het echt bekijken en de warmte ervaren. Ook uw huisdier doet u een groot plezier met de aanschaf van een kachel of haard :-). 

Inruilkachels; een tweede of derde leven

Bij 't Stokertje kunt u ook uw oude kachel inruilen. Zo gunnen wij deze kachels met ervaring een tweede of derde leven. Maar eerst gaan deze kachels langs onze werkplaats en worden ze helemaal nagekeken en opgeknapt. Daarom durven we ook gerust garantie te geven op deze kachels. Zo weet u zeker dat u voor niet teveel geld ook aan een kachel kunt komen en de investering zo weer terug verdient door op uw stookkosten te besparen.

haardencatalogusbutton_175

  Jotul F500 houtkachel met schouw

jotul_f500_houtkachel_met_schouw_600

Dru Trio gaskachel

dru_trio_gaskachel_600 

Barbas houtkachel met Mengelberg schouw

kachel_met_mengelberg_schouw_600_01