Reparatie en onderhoud in onze werkplaats

reparatie

De reparatie van uw kachel is vaak de investering dubbel en dwars waard. Een kachel of haard heeft namelijk een hele lange levensduur. Zeker als u uw kachel of haard regelmatig laat onderhouden en u tijdig de nodige onderdelen vervangt. 't Stokertje voert ook de reparatie aan uw kachel met veel plezier uit zodat u weer jaren onbezorgd van uw kachel en het gezellige haardvuur kan genieten. Wij hebben een werkplaats waar allerhande reparaties nog uitgevoerd worden. Er zijn nog maar weinig kachelzaken waar u terecht kunt voor onderdelen, service en reparatie. Omdat wij graag alles voor u regelen van A tot Z voeren wij elke mogelijke reparatie uit. Van tevoren kunt u een kostenopgave en een advies van ons krijgen. Dus laat vooral uw kachel repareren, dan kan hij weer jarenlang mee. We adviseren u wel om hier in het voorjaar al mee te beginnen omdat het bestellen van onderdelen heel erg lang kan duren. 

Reparatie aan hout- of kolenkachel

kachelkoordBij een houtkachel moet regelmatig het koord vervangen worden. Deze zorgt voor een goede afdichting tussen het glas en het casco van de kachel en dat de deur goed kan sluiten. Eén van de belangrijkste dingen bij een houtkachel is dat het binnenwerk het casco van de houtkachel goed blijft beschermen. De temperaturen in een houtkachel kunnen nogal oplopen, daarom is het van belang dat het binnenwerk goed blijft. Een scheur of naad is niet erg, zo lang het casco van de kachel maar beschermd blijft. Het binnenwerk kan gemaakt zijn van vuurvaste steen (o.a. chamotte), gietijzeren broodjes of lamellen, beton, vermiculiet of skamolex. De verschillen in deze materialen zijn groot en ook de prijzen variëren sterk. De medewerkers van 't Stokertje adviseren u graag wat in uw kachel het beste zal voldoen. De ruit van een houtkachel is weliswaar hittebestendig, maar niet schokbestendig. Daarom kan het gebeuren dat, bij het onvoorzichtig bijvullen van de kachel een ruitje kapot gaat. Als u ons de maatvoering doorgeeft, snijden wij voor u het hittebestendige, vuurvaste glas op maat. Voor kolenkachels kunnen wij zelf nog mica bestellen. Ook het stookrooster van een kachel heeft veel te lijden onder de hitte. Het stookrooster is vaak eenvoudig te vervangen. Dus gun uw kachel een tweede (of derde leven) en laat uw kachel door ons repareren. Het bestellen van onderdelen is een tijdrovend proces en echt precisiewerk om verkeerde bestellingen te voorkomen. Voor aanvragen verzoeken wij u om ons contactformulier te gebruiken, het vakje onderdelen aan te vinken en alles goed en compleet in te vullen zodat we u z.s.m. kunnen helpen.

Reparatie aan gaskachel

thermokoppelBij een gaskachel moeten soms de thermokoppel of de oxypilot/waakvlamset vervangen worden. Net zoals bij een houtkachel is ook de afdichting van belang en daarom moet het glasvezelkoord nagekeken worden. Ook de houtstammenset of de kolenset van keramisch materiaal kan vervangen worden. Naast het reguliere jaarlijkse onderhoud is het vaak de moeite waard om uw gaskachel te laten repareren indien er sprake is van een defect. Natuurlijk krijgt u van ons van tevoren een advies of het zin heeft om nog geld te investeren in het repareren van uw kachel.

Reparatie aan pelletkachel

pelletkachelBij een pelletkachel zijn de meest voorkomende onderdelen die vervangen moeten worden; de bougie, de vuurkorf, het glasvezelkoord, de ventilator en de vijzel die zorgt voor de aanvoer van pellets. Een pelletkachel moet heel regelmatig schoongemaakt worden. Elke keer dat 30 kilo pellets verbrand zijn, moet er schoongemaakt worden. Of het rendabel is om uw pelletkachel te laten repareren in geval van een defect onderdeel, kunnen onze technische medewerkers voor u inschatten. 

Reparatie aan schouwen

't Stokertje beschikt ook over een werkplaats met speciale werktuigen voor het bewerken van natuursteen. Onze specialisten kunnen uw schouw of haardplateau naar wens weer in orde maken. Ook voor advies over het bijwerken van schouwen of kleine reparaties kunt u bij ons terecht. Het repareren van schouwen is heel gespecialiseerd werk en vergt geduld en aandacht. Maar het eindresultaat is vaak zeer de moeite waard!

Reparatie op afspraak

Omdat er honderden merken en types kachels zijn is het onmogelijk alle onderdelen op voorraad te hebben. Het is dus verstandig om de onderdelen tijdig te bestellen. De levertijden van onderdelen zijn vaak nogal lang omdat fabrikanten vaak in het buitenland zitten en ze de onderdelen samen met een kachelbestelling meesturen om te besparen op de verzendkosten. Grote reparaties worden uitsluitend op afspraak in voorjaar of zomer uitgevoerd zodat de werkzaamheden goed ingepland kunnen worden en ook in een eerlijke volgorde afgehandeld kunnen worden. Indien mogelijk zullen kleine reparaties meteen uitgevoerd worden. Het repareren van houtkachels, gaskachels, cv-kachels en pelletkachels kan vaak uit omdat de basis van een kachel (het casco) niet snel slijt als de kachel goed onderhouden wordt.

Overige diensten van 't Stokertje

Wist u al dat de dienstverlening van 't Stokertje erg uitgebreid is en varieert van bezorging en installatie tot aan schoorsteen vegen en onderhoud? Voor een compleet overzicht van onze diensten kunt u kijken op onze dienstenpagina. Onze ervaren en vakkundig opgeleide installatieteams zijn dagelijks op route. Zo zorgen wij, jaar in jaar uit, bij onze klanten voor een gezellig en warm (t)huis.