Advies- en kenniscentrum 't Stokertje, de vraagbaak voor....

Voor advies, informatie en kennis over kachels en haarden kunt u altijd terecht bij 't Stokertje. Met tientallen jaren ervaring, 20 installatieteams en meerdere vestigingen in verschillende provincies kunnen wij ons met recht een kachelkenniscentrum noemen. Omdat we graag de samenwerking zoeken om zoveel mogelijk kennis over kachels te delen wordt onze ervaring steeds omvangrijker en kunnen we steeds meer informatie delen zoals we ook op deze website zullen doen.

Particulieren

milieuneutraal stokenOnze klanten weten 't Stokertje natuurlijk al lang te vinden voor vragen over hun kachel, haard of schoorsteen. Maar ook voor particulieren die geen kachel of haard bij ons gekocht hebben zijn wij inmiddels een belangrijk aanspreekpunt geworden als het gaat om alles wat met sfeerverwarming te maken heeft. Ook over duurzame energie en milieuneutraal verwarmen krijgen wij steeds meer vragen. Onze installateurs krijgen steeds vaker de rol van adviseur. Zo komen we regelmatig bij mensen thuis om te kijken wat er mis is met een rookkanaal of kachel die problemen vertoont. Ook verzorgen wij op verzoek het inregelen van pelletkachels of bio-massa installaties. Met meer dan 20 vakkundig opgeleide installatieteams, voert 't Stokertje dagelijks tientallen opdrachten uit. Onze mensen hebben vrijwel alles al een keer gezien of meegemaakt. 't Stokertje bestaat inmiddels al ruim vijfentwintig jaar en de bijzondere en nieuwe ervaringen worden maandelijks onderling gedeeld tijdens een installateursbijeenkomst. Op de achtergrond krijgen onze installateurs feedback en advies van twee zeer ervaren en deskundige 'senior' installateurs die verantwoordelijk zijn voor de afdeling Installatie & Services. Al met al durven wij rustig te stellen dat niemand meer weet van stoken dan 't Stokertje!

Architecten

architectSommige klanten willen graag de inrichting en het ontwerp van hun interieur uitbesteden aan een architect. Dat zijn meestal unieke projecten waarbij vaak maatwerk geleverd moet worden. De architect maakt dan vaak in overleg met onze medewerkers het ontwerp zodat het project ook (rook)technisch uitvoerbaar blijft. Het is hierbij natuurlijk belangrijk dat het estetische aspect goed in evenwicht blijft met de technische haalbaarheid en het hiervoor benodigde rookkanaal. Ook de uitvoering van het project en de installatie van de haard en rookkanaal gaat dan in goed overleg met de klant en het architectenbureau.

Aannemers

Bij grootschalige verbouwingen van woningen en bij nieuwbouw woningen neemt de aannemer vaak een opdracht aan waarbij ook het maken van een schoorsteen of rookkanaal betrokken is. Veel aannemers erkennen gelukkig dat het installeren van een rookkanaal een vak apart is en schakelen daarom bij voorkeur een haardenspeciaalzaak in als onderaannemer. Vandaar dat wij regelmatig via aannemers onze opdrachten binnen krijgen. Ook gebeurt het vaak dat de aannemers de werkzaamheden wel zelf uitvoeren maar de materialen en het advies bij 't Stokertje betrekken.

Verzekeringsmaatschappijen

't Stokertje levert regelmatig haar expertise aan verzekeringsmaatschappijen. Verzekeringen hebben dikwijls een expertise rapportage nodig, bijvoorbeeld bij schoorsteenbrand of bij een juridisch conflict over de levering en werking van een kachel of haard.  Onze specialisten kunnen met gebruikmaking van bepaalde hulpmiddelen (zoals een trek- of drukmeter of een inspectiecamera) conclusies trekken over de situatie die te beoordelen is. De conclusies worden opgenomen in een rapportage en vergezeld van beelmateriaal en tekst en uitleg verzonden aan de opdrachtgever. Daarnaast heeft 't Stokertje een adviserende en informatieve functie. Zo kunt u bijvoorbeeld op onze website veel lezen over veilig stoken en vindt u ook stooktips en een stookwijzer

Fabrikanten van haarden en kachels

Omdat 't Stokertje meerdere installatietemas heeft en in alle Noordelijke provincies van Nederland levert, installeert en service & onderhoud verricht, worden wij door tal van fabrikanten ingeschakeld voor service- en garantiegevallen. De fabrikant regelt zelf de service- en garantiegevallen in hun eigen regio. Maar buiten hun eigen regio wordt een beroep gedaan op onze Installatie, Advies en Onderhoud B.V.  Dit is voor alle partijen een efficiëntere en goedkopere manier van werken. Voor het inregelen en installeren van pelletkachels die een particulier bijvoorbeeld bij een keten als de Welkoop gekocht heeft, kan 't Stokertje ook ingeschakeld worden. Door een goede samenwerking met architecten, aannemers, fabrikanten en verzekeringsmaatschappijen komt 't Stokertje bij heel wat mensen over de vloer. Op deze manier vergroten we onze ervaring en know-how en kunnen we een goede dienstverlening blijven garanderen.

Overige diensten van 't Stokertje 

Wist u al dat de dienstverlening van 't Stokertje erg uitgebreid is en varieert van bezorging en installatie tot aan schoorsteen vegen en onderhoud? Voor een compleet overzicht van onze diensten kunt u kijken op onze dienstenpagina. Onze ervaren en vakkundig opgeleide installatieteams zijn dagelijks onderweg, misschien wel bij u in de buurt. Zo zorgen wij, jaar in jaar uit, bij onze klanten voor een gezellig en warm (t)huis.