STOKERTJE: Schouwen van hout

Door de jaren heen zijn massief houten stijlschouwen een vast onderdeel van het assortiment, meestal in combinatie met een sfeervolle gashaard. Deze, meestal op ambachtelijke wijze vervaardigde schouwen, zijn er in diverse houtsoorten, waaronder (geloogd) grenen hout, mahonie- of kersenhout en veelal op maat leverbaar. Een houten ombouw vraagt wel extra voorzieningen voor wat betreft de brandveiligheid. Zeker ten opzichte van natuurstenen schouwen zijn houten schouwen beduidend aantrekkelijker geprijsd. De afwerking vergt wel wat extra zorg. Het hout wordt gebeitst, gepatineerd met meubelwas of afgelakt.

Alle merken schouwen
´t Stokertje levert vrijwel alle merken en soorten schouwen, variërend van strakke en eenvoudige modellen tot nostalgische schouwen met ornamenten. Ook de keuze voor een matte of juist glanzende natuursteen is bepalend voor de uitstraling van het geheel. Uiteraard is het mogelijk een schouw op maat te laten maken in de door u gewenste steensoort en uitvoering. Onze medewerkers vertellen u graag over de vele mogelijkheden.
Stokertje Selectie
Door de overweldigende keuze die u bij ´t Stokertje vindt, kunnen wij ons goed voorstellen dat u het spoor een beetje bijster raakt. Daarom hebben we voor u de Stokertje Selectie samengesteld. Deze selectie van kachels en schouwen is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de medewerkers en klanten van ´t Stokertje. Alle kachels en schouwen uit de Stokertje Selectie zijn gegarandeerd een goede koop!