STOKERTJE: Natuursteen afwerking

Natuursteen is een duurzaam natuurproduct, dat in onnoemelijk veel soorten verkrijgbaar is, verschillend in unieke uiterlijke kenmerken en eigenschappen. De kleur, de oppervlakte tekening en de hardheid zijn belangrijke variabelen waardoor de keuzemogelijkheden ongekend groot zijn. Juist daardoor kunt u uw schouw die specifieke uitstraling geven die volledig past bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Schouw van natuursteen

Een schouw is een heel bepalend element in uw inrichting. Daarom is het super belangrijk dat deze helemaal naar uw zin is. Kiest u voor een schouw met of zonder omloop? Rechte of gebogen staanders, gezoet of gepolijst. Er is heel wat te kiezen. Vraag daarom advies en kom vooral langs in onze showroom om inspiratie op te doen. Tientallen schouwen staan op u te wachten. U hoeft dus gelukkig niet van een foto te kopen maar u kunt de schouw in het echt bekijken. Dat is sowieso wel aan te raden want natuursteen is uniek. Elke schouw is daarom anders. 

Haardplateau van natuursteen

Tegenwoordig worden veel gashaarden ingebouwd met een haardplateau onder de schouw. Een prachtige, strakke haardpartij is een echt sfeerelement in uw woonkamer. Een haardplateau wordt voor u op maat gemaakt en daarom heeft u veel vrijheid en kunt u helemaal zelf bepalen hoe u het wilt hebben. Vindt u het moeilijk om te kiezen? Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste steensoort en de maatvoering. Belgisch hardsteen heeft natuurlijk een hele moderne, maar ook donkere uitstraling, terwijl er ook veel steensoorten zijn in lichtere natuurtinten. Denk daarbij aan Clair, Beauvillon, Beaunotte, Bourgogne en Crema Marfil. Kom vooral langs voor een persoonlijk advies!

Voordelen natuursteen

Een groot voordeel van natuursteen in combinatie met haarden en kachels is dat het materiaal niet brandbaar is. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken, goed te onderhouden en erg duurzaam. Natuursteen is niet goedkoop, maar u heeft er uw hele leven plezier van.