STOKERTJE: Inzetkachels beste koop

Inzetkachels zijn ontwikkeld om in een bestaande open haard te plaatsen. Open haarden zijn namelijk wel heel gezellig en sfeervol, maar het rendement laat te wensen over. Daarnaast is voor een open haard een grote schoorsteen met goede trek nodig. Als dat niet goed geregeld is, dan heb je last van rookoverlast in de kamer. Met inzetkachels heb je daar minder snel last van. Ook is het een stuk veiliger dan een open haard omdat inzetkachels voorzien zijn van een deur. Inzetkachels zijn af te sluiten waardoor je ook even met een gerust hart bij de haard of kachel weg kan lopen. De deur van inzetkachels is vaak voorzien van een hittebestendige glazen ruit zodat je evengoed kan genieten van het vlammenspel. 

Installatie inzetkachels

Het installeren van inzetkachels is vrij eenvoudig. De opening van de open haard moet natuurlijk wel groot genoeg zijn zodat de inzethaard er gemakkelijk in past. Inzetkachels worden als het ware in de bestaande stookopening geschoven en vervolgens aangesloten op de schoorsteen, al dan niet met behulp van een flexibele voering of pijp. Welk type inzethaard qua maatvoering het beste past in uw open haard kan worden vastgesteld nadat adviseurs van 't Stokertje een opname bij je thuis hebben gedaan. Zo wordt niet alleen bepaald welke inzetkachels in de stookopening passen maar zo voldoen de inzetkachels ook aan de eisen van gewenst rendement, vermogen en uitstraling.

bellfires-inzetkachels

Inzetkachel op gas, hout of pellets

Inzetkachels zijn verkrijgbaar op diverse soorten brandstof. Natuurlijk zijn er inzetkachels die met hout gestookt worden net zoals de open haard, maar ben je het stoken met hout zat? Dan kies je gewoon voor een inzethaard op gas. Tegenwoordig zijn de gashaarden haast niet van houtgestookte exemplaren te onderscheiden. Tot slot zijn er ook inzetkachels die met pellets gestookt worden. 

Inzetkachels van diverse merken

't Stokertje levert vrijwel alle merken inzetkachels. De marktleiders in Nederland zijn Bellfires, Barbas, Dik Geurts, Helex, Faber, Dru, Oxford, Wanders en nog veel meer. Een compleet overzicht kan je vinden in onze haardencatalogus. Ook hebben wij altijd een behoorlijk aantal inzetkachels in onze opruiming.