STOKERTJE: Inbouwhaarden

Doorgaans zijn inbouwhaarden ontworpen om de bij het publiek de zeer bekende open haard na te bootsen. De inbouwhaarden zijn in tegenstelling tot een open haard voorzien van de mogelijkheid het vuur achter glas te houden. De inbouwhaarden hebben vaak ook een mogelijkheid het glasraam te openen (bij houthaarden vaak door een schuifdeur mechanisme). Hierdoor tovert men de inbouwhaarden plots om tot de sfeervolle open haard situatie. Als sprake is van inbouwhaarden waarvan het glas niet wordt geopend is in gesloten (evt. blijvende) toestand meestal sprake van inbouwhaarden met gesloten verbrandingslucht toevoer (dat wil zeggen dat de inbouwhaarden de lucht nodig voor de verbrandingskamer van buiten halen).

inbouwhaarden

Rendement van inbouwhaarden

De inbouwhaarden hebben door hun constructie een goed rendement en allerlei voordelen in comfort. Het installeren van inbouwhaarden is minder eenvoudig dan een inzetkachel of inzethaard. Van belang is natuurlijk dat inbouwhaarden een goede in omvang grotere convectiemantel hebben en zonodig een constructie om de liftdeur op te vangen in de boezem. Welk type inbouwhaarden qua maatvoering het beste passen kan worden vastgesteld nadat adviseurs van 't Stokertje een opname bij u thuis hebben gedaan. Zo wordt niet alleen bepaald welke inbouwhaarden het beste in de woning passen maar zo voldoet de inbouwhaard ook aan de eisen van gewenst rendement, vermogen en uitstraling.

Alle merken inbouwhaarden

't Stokertje levert bijna alle merken inbouwhaarden. Voor een overzicht kunt u kijken in onze haardencatalogus. natuurlijk bent u ook van harte welkom in één van onze showrooms.