STOKERTJE: Hout-inzethaarden beste koop

Inzethaarden op hout zijn een ideale vervanger voor een open haard. Een open haard heeft namelijk een slecht rendement zoals bijna iedereen wel weet. Omdat er meer aandacht is voor het milieu en duurzaamheid heeft het imago van een open haard nogal een deuk opgelopen. Hoewel een open haard erg sfeervol is, is dat natuurlijk wel terecht. Onze voorraad fossiele brandstoffen is beperkt en daar moeten we zuinig mee omgaan. In sommige gemeentes is het stoken op hout met een open haard al verboden. Om zoiets voor te zijn is het verstandig en ook prettig voor uw portemonnee om uw open haard te vervangen voor een houtgestookte inzethaard.

inzethaarden-hout

De voordelen van een houtgestookte inzethaard

Een inzethaard op hout ten opzichte van een open haard heeft de volgende voordelen. Een inzethaard is zuiniger omdat het rendement van een inzethaard veel hoger is. Er wordt dus minder hout gebruikt en dat scheelt u veel geld en veel gesleep met hout. U zorgt daarmee ook beter voor het milieu omdat een inzethaard minder belastend is dan een open haard. Er worden ook minder fijnstofdeeltje uitgestoten dan bij een open haard. Een inzethaard op hout is ook een stuk veiliger. U kunt gewoon even weg gaan en de inzethaard aan laten. De inzethaard is gesloten met een deur dus u hoeft niet bang te zijn voor vonken. 

Advies, installatie, onderhoud en reparatie

Voor een goed advies bent u van harte welkom in onze showrooms. Als u een keuze heeft gemaakt voor een houtgestookte inzethaard dan moet deze natuurlijk ook geinstalleerd worden. Ook daarmee kunnen wij u verder helpen. Niet alleen installatie, maar ook onderhoud en reparatie behoort tot ons vakgebied. Kortom, u kunt voor alles rondom de houtgestookte inzethaard bij ons terecht.