STOKERTJE: Hout-inzethaard beste koop

Een inzethaard op hout is veel voordeliger in gebruik dan een open haard. Daarom is de inzethaard eigenlijk ook ontworpen. De doelstelling is veiligheid, besparing en duurzaamheid. Een inzethaard is vele malen zuiniger dan een open haard en kan ook gemakkelijk even alleen gelaten worden omdat er een deur voor zit. Toch hoeft u niet veel in te leveren op het stookplezier omdat de deur van een inzethaard voorzien is van hittebestendig glas. Zo geniet u toch nog van een speels vlammenspel. 

barbas-inzethaard-hout

Houtgestookte inzethaard

Om te kunnen blijven genieten van een gezellig vlammenspel moet de glazen deur natuurlijk wel regelmatig gereinigd worden. Als u goed hout gebruikt met een vochtigheidspercentage van maximaal 20% dan hoeft u de ruit niet zo vaak schoon te maken. Tenminste.... als u goed stookt. Dat betekent dat u de inzethaard lekker volop moet laten branden. Niet teveel knijpen en zeker niet een nacht door laten stoken. 

Installatie houtgestookte inzethaard

Omdat een inzethaard op hout natuurlijk brandveilig geinstalleerd moet worden is het verstandig om een vakman in te schakelen. 't Stokertje heeft meer dan 20 professionele installatieteams in dienst die deze klus met alle plezier voor u uitvoeren. Informeer in onze showroom naar de kosten en kijk ook eens naar onze overige diensten. Want als de inzethaard eenmaal geinstalleerd is, moet deze natuurlijk ook onderhouden worden. 

Merken houtgestookte inzethaarden

De bekenste merken van een inzethaard op hout zijn Dik Geurts, Barbas, Wanders en Oxford. In onze haardencatalogus kunt u een overzicht vinden en even plaatjes en prijzen bekijken. In onze showrooms kunt u de inzetkachels in het echt bekijken. Volop keuze en gegarandeerd een geschikte kachel voor u thuis!