Gashaard met ontspiegeld glas

ontspiegeld glasDoor het unieke, bijna onzichtbare ontspiegelde glas geniet u voortaan van een nog mooier vlammenspel in uw gashaard! Ontspiegeld glas voorkomt hinderlijke schitteringen van invallende lichtstralen en heeft een hoge doorzichtigheid. Zelfs als de haard niet brandt kan je het glas niet zien. Menigeen kan de verleiding niet weerstaan om het glas toch even aan te raken om te voelen of er echt geen glas voor zit. Met een gesloten systeem gashaard heb je nu het beste uit twee werelden, het gemak en comfort van een gashaard, maar met de sfeer en vlammenspel van een echte open haard. Voor een levensecht open haard effect kies je dus voortaan voor een gashaard met ontspiegeld glas. Het glas in de gashaard is nagenoeg onzichtbaar omdat het niet of nauwelijks reflecteert. Dit is een prachtige ontwikkeling voor de gashaardenbranche.

Keramisch ontspiegeld glas

Ontspiegeld glas bestaat uit gepolijst keramisch glas waarop metaaloxide coatinglagen zijn aangebracht. De dikte van de coating wordt tot op de nanometer gecontroleerd om de reflectiegraad perfect te beheersen. De reflectiegraad van onbehandeld glas bedraagt gemiddeld 8% terwijl een ontspiegelde ruit een reflectie van slechts 0,7% biedt. Dankzij de nieuwe coatingtechnologie is ontspiegeld glas, wanneer u deze recht van voor benadert, volledig onzichtbaar. Hierdoor biedt de gashaard een super realistisch open haard effect. Zo benut u alle voordelen van een gashaard, terwijl de sfeer en warmte toch het open haard gevoel weet te evenaren.

Onderhoud van ontspiegeld glas

vento classic ontspiegeld glasVoor ontspiegelde ruiten is het heel belangrijk om bepaalde onderhoudsvoorschriften in acht te nemen. Om de coatinglagen niet te beschadigen is het gebruik van harde (schuur)sponsen, schuurmiddelen en reinigingsmiddelen met ammoniak verboden. Gebruik uitsluitend een neutraal reinigingsproduct (noch zuur, noch alkalisch) wat via de fabrikant geleverd wordt. Gebruik een zachte doek (geen papier) met een klein beetje spiritus voor lichte vervuiling. Net zoals bij gewoon keramisch glas moet bij ontspiegeld glas de witte waas die ontstaat bij de eerste verbranding, verwijderd worden. Daarna is sporadisch onderhoud voldoende. Wrijf de ruit steeds helemaal droog, residueel water kan vlekken maken op de coating. Vingerafdrukken zijn meer zichtbaar op ontspiegeld glas, draag daarom (rubberen) handschoenen bij het vastpakken van de ruit. Indien de ruit opgenomen wordt met een vacuumlifter moet het rubber van de zuignap droog zijn om beschadigingen van de coating te vermijden. Een onderhoudsset is natuurlijk ook bij 't Stokertje te bestellen. In het verleden zijn er reinigingssets geleverd die niet het gewenste resultaat bieden. U kunt deze oude reinigingssets omruilen voor een nieuwe set (op aanvraag). 

Voor welk type gashaarden

Er zijn diverse fabrikanten die ontspiegeld glas optioneel aanbieden voor de gashaarden in het assortiment. Dit gaat om Element4, Bellfires, Dru, Kal-fire en Faber. Waarschijnlijk wordt dit rijtje binnenkort nog wel uitgebreid aangezien de andere fabrikanten niet achter zullen willen blijven. Element 4 biedt alle frontmodellen, uitgezonderd de Modore 240,  aan met onspiegeld AR-glas (Anti-Reflective optioneel tegen meerprijs). Bij Bellfires kunt u een ontspiegelde ruit op aanvraag, tegen meerprijs, bestellen bij de volgende modellen. Hiervoor geldt wel dat het alleen kan bij een FLOATING FRAME uitvoering! De levertijd kan langer zijn dan gebruikelijk. Vraag bij onze medewerkers naar de haarden van Dru, Kal-Fire en Faber, waarbij ontspiegeld glas optioneel besteld kan worden, of kijk in onze Haardencatalogus voor een compleet overzicht van ons assortiment.

Derby Large
Derby Large Tunnel
Derby Small
York Large
York Small
Topsham Large
Topsham Small
Vertical Bell Medium
Vertical Bell Medium Tunnel
Vertical Bell Small
Vertical Bell Small Tunnel
Vento Classic Small
Vento Classic Medium
Vento Classic Large
Horizon Bell XS
Horizon Bell S
Horizon Bell M
Horizon Bell L
Horizon Bell XL