‘t Stokertje goes green, duurzame keuzes!

milieuMet ons nieuwe beleid ‘Stokertje goes green’ (klik hier voor meer informatie) is er op allerlei vlakken groen licht gegeven om volop door te gaan met de ontwikkelingen om nóg duurzamer en nóg milieuvriendelijker uw woning te verwarmen. Dat kan op allerlei manieren en het is daarom vooral belangrijk dat de verwarmingsmethode tot in de puntjes afgestemd wordt op uw wensen, uw manier van leven, uw woning (mate van isolatie, inhoud etc.) en op de eventueel bestaande verwarming. Natuurlijk speelt het kostenplaatje ook een belangrijke rol. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de aanschaf, c.q. investering, maar ook naar de terugverdientijd én de verbruiks- en onderhoudskosten.

Als dit totaalplaatje compleet is, kan pas een advies uitgebracht worden. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet omdat we al veel ervaring opgedaan hebben met vergelijkbare situaties en/of woningen. We installeren tenslotte al meer dan twintig jaar maandelijks honderden kachels, haarden en schouwen. 

pellets

Het stoken met een houtkachel of pelletkachel is milieuneutraal. Dat wil zeggen dat deze manier van verwarmen niet belastend is voor het milieu. Vaak is het interessant om de nieuwe, besparende, manier van verwarmen te koppelen aan het bestaande centrale verwarmingssysteem. Dan spreken we over cv-gekoppeld, of gewoon kortweg cv-haard of cv-kachel. Een cv-haard kan verwarmen op basis van hout, pellets of gas. Veel mensen denken bij een cv-haard meteen aan een grote, industrieel ogende, haard. Dat is inmiddels wel veranderd, u zult echt versteld staan van de mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdere,  stijlvol vormgegeven, haarden die op de cv aangesloten kunnen worden. Deze haarden verdienen een centrale plek in de woonkamer en laten een prachtig vlammenspel zien. Vaak zijn ze namelijk voorzien van een mooie grote glazen ruit die goed schoon blijft. Duurzaamheid hoeft dus niet langer saai en industrieel te zijn, maar kan ook sfeervol, romantisch én warm zijn. Er zijn eigenlijk geen redenen meer te bedenken om niet over te gaan op deze duurzamere manier van verwarmen omdat sfeer, warmte, kostenbesparing en milieubesparing hand in hand gaan.