RUBY FIRES: VEILIG & VERTROUWD

Bio ethanol haarden van Ruby Fires zijn wél veilig!

 

ruby_fires_bio_ethanol_branderRegelmatig staan er berichten in de krant over de gevolgen van het onjuist gebruiken van bio ethanol haarden. Het is natuurlijk erg vervelend dat er ongelukken gebeuren met dit soort sfeerhaarden. Vooral omdat het helemaal niet nodig is. Veilige haarden op bio ethanol bestaan namelijk wel degelijk!

Helaas worden er op de markt veel branders aangeboden die niet veilig zijn. De Nederlandse fabrikant Ruby Fires heeft al jaren geleden aan de bel getrokken bij verschillende instanties, maar daar is niet snel genoeg actie op ondernomen.

Daarom heeft Ruby Fires de eigen verantwoordelijkheid genomen en een veilig verbrandingssysteem voor bio ethanol haarden ontwikkeld. De keramische brander van Ruby Fires is een gepatenteerd systeem, speciaal ontwikkeld voor een sfeerhaard op bio ethanol. Dit systeem van Ruby Fires is volledig veilig en aan alle “risico-factoren” zijn gedacht. In tegenstelling tot “open brandsystemen”, heeft de Ruby Fires brander een keramische steen aan de binnenkant. Deze steen functioneert als een absorberende kern, die de bio-brandvloeistof (ook ontwikkeld door Ruby Fires) volledig opneemt. Hierdoor kan er niet per ongeluk vloeistof gemorst worden en zelfs in een schuine stand kan er geen vloeistof uit de Ruby Fires brander ontsnappen (voor een live demonstratie kunt u ook deze you tube opname bekijken). Het is namelijk niet de vloeistof die brandt, maar de verdamping uit de door Ruby Fires ontwikkelde keramische steen. Door het ingebouwde veiligheidssysteem van Ruby Fires is het simpelweg niet mogelijk de brander te vullen terwijl deze nog brandt. Bij het vullen is het brandsysteem afgesloten en is alleen de vulopening open. De keramische brander van Ruby Fires is reeds uitgebreid getest door het Duitse testinstituut TÜV en Ruby Fires is met vlag en wimpel door deze keuring gekomen.

ruby_fires_bio_flame_lasize_400Momenteel wordt er op Europees niveau gewerkt aan een regelgeving, zodat onveilige brandsystemen niet langer verkocht mogen worden. Het lijkt er op dat de open branders op pure vloeistof in de toekomst verboden zullen worden vanwege hun onveiligheid. Eén van de eisen zal zijn dat een brander geen vloeistof mag morsen bij een schuine stand. Dit is echter bij een open brander altijd het geval. Dit wordt meestal voorkomen door de brander met materiaal te vullen. Het vullen van een brander met zacht materiaal, zoals wol, lijkt een oplossing, maar is eigenlijk nog gevaarlijker. Zachte materialen kunnen inklinken waardoor er ruimte in de branders ontstaat waar gassen zich kunnen verzamelen met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk dient men bij het gebruiken van vuur altijd waakzaam te zijn. Maar met de Ruby Fires keramische brander, is een veilig vuur wel degelijk mogelijk!