Jubileum; 20e stookseizoen barst los bij ’t Stokertje Kachelparadijs!

10 jaren en 5 maanden geleden geplaatst

twintigstestookseizoenbarstlosbijhetstokertjeMet de gure herfstdagen in aantocht maakt ’t Stokertje Kachelparadijs zich op voor haar twintigste stookseizoen op rij. Ooit begonnen als hobby en toen eenmanszaak aan het Oranjekanaal in Orvelte, opgericht door schoonvader Jan van Dalfsen, nu uitgegroeid tot verreweg de grootste haardenspeciaalzaak in de Benelux. Wat velen niet weten is dat ’t Stokertje, ondanks de kneuterige naam die de indruk geeft dat je met een klein bedrijf te doen hebt, maar liefst zeven gelieerde verkooppunten heeft in Friesland, Groningen, Drenthe, Gelderland en Overijssel. Vroeg in de ochtend vertrekken dagelijks twintig installatieteams vanaf de Noesten in Westerbork, klaar om de klanten van ’t Stokertje een warme winter te bezorgen. 

Volgens eigenaar Marc Hoogland staan zijn medewerkers in de startblokken om het drukke stookseizoen weer in goede banen te leiden. Jaar in, jaar uit ligt de piekdrukte namelijk vlak voor kerst. “De afgelopen weken zijn in ieder geval veelbelovend! Elke vestiging heeft in september progressie gemaakt. Dat het, ondanks de huidige recessie en een wat slappe zomer, nu in september drukker was dan ooit tevoren biedt heel veel vertrouwen voor de toekomst. Ook zien we dat er een verschuiving plaatsvindt van luxe gashaarden naar energiezuinige, duurzame houtkachels. Stoken op hout valt onder de nieuwe Europese DE norm (Duurzame Energie norm, samen met zonne-energie, aardwarmte etc.). We krijgen daarnaast veel aanvragen voor de koppeling met centrale verwarming, zonnepanelen en aardwarmte. Andere alternatieve vormen van verwarming zoals pelletkachels en –haarden staan eindelijk ook volop in de belangstelling.”


foto_marc_400Marc Hoogland verklaart het succes van ’t Stokertje als volgt. “ ’t Stokertje is van jongs af aan al een zaak zonder overbodige franje. Onze klanten betalen niet mee aan een te dure showroom en de keuze bij ons in de zaak is enorm én veelzijdig. Het is echt met recht een Kachelparadijs te noemen. Omdat ’t Stokertje groot is en met meerdere vestigingen grootschalig in kan kopen, zijn alle houtkachels en gashaarden veelal uit voorraad leverbaar en is de prijs laag te houden. De inkoopvoordelen gaan namelijk rechtstreeks naar onze klanten. Omdat ’t Stokertje inmiddels een volwassen organisatie is geworden, met tientallen installaties per dag, kunnen onze klanten profiteren van de kennis en ervaring van onze professionals. Er zijn bijna geen situaties meer te bedenken die we nog niet meegemaakt hebben.”
Toch heeft ook ’t Stokertje te maken met de concurrentie van internet. Of niet? “Natuurlijk zijn er ook kachels en haarden te koop via een webwinkel. Toch speelt men niet graag met vuur en wil een klant de kachel of haard graag veilig en vertrouwd geïnstalleerd hebben. En dan hebben we het nog niet over de toenemende maatregelen door de Europese overheid in het kader van veiligheid gehad. Veel mensen weten niet dat bijna alle kachels en haardinstallaties gecertificeerd (aangelegd) moeten zijn. Aftersales blijkt ook een belangrijk verkoopargument. ’t Stokertje is zeven dagen per week bereikbaar en zorgt ook voor het onderhoud van de kachel en het vegen van schoorsteenkanalen. Tegenwoordig oriënteert men zich wel vaak op internet, maar koopt de kachel dan toch bij ons. Door onze grootschalige inkoop kunnen wij leveren voor internetprijzen, maar wel de ouderwetse service bieden zoals de klant dat van ons mag verwachten. Voor alle partijen een win-win situatie!”


“Het is wel belangrijk om elk jaar weer vernieuwend bezig te zijn en in de markt te blijven ontwikkelen. De afgelopen jaren hebben we fors geïnvesteerd in nieuwe verkooppunten in de diverse provincies, hierdoor is, ondanks de recessie, onze omzet blijven stijgen. Dat betekent dat we behoorlijk wat marktaandeel gewonnen hebben aangezien de omzet in de markt aanzienlijk gedaald is. De komende jaren gaan we verder aan de slag met duurzame energie en een aantal nieuwe verkoopconcepten, waaronder bijvoorbeeld de mogelijkheid tot een proefplaatsing. Duurzame energie wordt steeds belangrijker en daarom hebben we ook steeds meer pelletkachels en –haarden in ons assortiment. Om klanten over de streep te trekken is het mogelijk om deze milieuvriendelijke kachels een paar maanden gratis uit te proberen. We zijn erg benieuwd of dit concept aanslaat.”


Kortom, ook na twintig jaar staat ’t Stokertje niet stil. Om wél even stil te staan bij het jubileum organiseert ’t Stokertje geen groot, kostbaar feest maar trakteert het klanten op extra voordeel in de laatste 3 maanden van 2012. “In crisistijd vinden wij een groots feest niet echt gepast. We zijn erg blij dat het nu zo storm loopt in onze winkels, dat is veelbelovend voor de komende kille maanden. Dat heeft vast ook te maken met de groeiende aandacht voor onafhankelijkheid en duurzaamheid, vandaar dat wij het ook zo goed doen met o.a. onze houtkachels en pellethaarden. We willen klanten van harte uitnodigen om samen met ons te kijken naar mogelijke besparingen op de alsmaar stijgende energierekening. Elke klant krijgt van ons 100 euro overstapbonus bij aanschaf van een zuinigere of milieuvriendelijkere kachel of haard. Dat kan dus zijn bij de overstap van gasgestookte verwarming naar een hout- of pelletkachel, maar ook van een ouderwetse houtkachel naar een houtkachel met een hoger rendement. Zo wordt energiebesparing wel heel erg aantrekkelijk en de sfeer in huis wordt er alleen maar gezelliger op!”

Voor meer informatie over (duurzame) warmte en de actievoorwaarden bent u van harte welkom bij ’t Stokertje Kachelparadijs aan de Dorpsstraat 12 te Orvelte (0593-322417). Ook kunt u kijken op www.stokertje.nl.

 ’t Stokertje zoekt per direct nog installateurs en weekendverkopers. Zo kunt u ook uw steentje bijdragen aan een comfortabele winter voor iedereen. 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht