Belangrijk nieuws JANUS kachels

8 jaren en 7 maanden geleden geplaatst

HOE HET ZIT MET DE JANUS HOUTKACHELJanus 8kW

De afgelopen periode wordt er steeds meer onrust bij consumenten gezaaid door onjuiste en oneerlijke informatie te verstrekken over de Janus houtkachels. Hierbij is vooral de opzet om 't Stokertje in een kwaad daglicht te stellen en de Janus houtkachel van Siersmederij Oldeberkoop als een imitatie Janus te bestempelen zodat de klant in verwarring gebracht wordt.

Wij willen een eind maken aan deze kwaadsprekerij omdat de klant hier uiteindelijk de dupe van wordt en natuurlijk omdat wij het vervelend vinden om elke keer geconfronteerd te worden met lasterlijke informatie.

DE FEITEN

Zoals u hieronder kunt lezen zijn er twee bedrijven in Nederland gerechtigd om de Janus te produceren en doen beide partijen dit al sinds jaar en dag. Er is dus feitelijk niets veranderd ten opzichte van het verleden, alleen is de strijd tussen de twee partijen (waar wij als grote dealer inmiddels bij betrokken zijn) weer opgelaaid.

Er zijn inderdaad verschillen tussen beide kachels (zoals hieronder in het persbericht ook omschreven staat) maar beide kachels voldoen aan strenge eisen en zijn kwalitatief goed. Wat u wilt kopen is afhankelijk van uw eigen voorkeuren, het totale aanbod en of u een goed gevoel heeft bij het bedrijf waar u mee in zee wilt gaan. Er wordt veel gespeculeerd over 'waarom' wij veranderd zijn van de ene Friese leverancier naar de andere. Wij willen graag de geruchten hierover beëindigen door hier aan te geven dat wij op lange termijn met Jan de Jong een betere samenwerking konden opbouwen omdat zij meer openstaan voor suggesties van onze kant. De verandering van leverancier heeft niets te maken met de prijs of de kwaliteit van de kachel maar wel met de bereidheid om open te staan voor productverbeteringen en andere ontwikkelingen in de markt.

Wij verkopen uiteraard meer kachels dan alleen de Janus en zullen derhalve altijd een objectief advies nastreven.

Hieronder kunt u het persbericht van onze leverancier lezen over de verschillen tussen beide Janus kachels. Dit is objectieve informatie en hierin wordt met geen kwaad woord gesproken over de andere Janus. Wij hebben deze Janus niet voor niets jarenlang met veel plezier aan onze klanten verkocht. Het is aan u, welke informatie en wie u gelooft, maar wij geloven er heilig in dat het kwaadspreken over anderen niet beloond wordt en dat je beter uit kan gaan van je eigen kracht.

Wie is Janus? De originele Janus houtkachel van Siersmederij Oldeberkoop

Wie maken de Janus 
De naam Janus is afkomstig van de aloude God van de Romeinen, veelal afgebeeld met twee gezichten.

Er zijn in Nederland twee Friese bedrijven die gerechtigd zijn om de originele Janus houtkachel te maken. Meest succesvolle dealer 't Stokertje verkoopt al Januskachels sinds haar oprichting. Onze Janus houtkachel wordt gemaakt in Friesland en om precies te zijn in Oldeberkoop. Al van oudsher produceert Siersmederij Oldeberkoop de originele Janus kachel, gebruikmakend van de originele- en authentieke kachelmallen. Ook nu nog kunt u dagelijks de smederij in Oldeberkoop bezoeken om te zien hoe dit geschiedt.

Verbeterde versie
Onze originele Janus houtkachel is uiterst succesvol in de markt en staat dan ook sinds jaar en dag in menig huiskamer naar volle tevredenheid te ‘snorren’. Als innovatief bedrijf is het ons streven om scherp en alert te zijn en continu te blijven zoeken naar verbeteringen. Zelfs bij een oerdegelijk product als de Janus houtkachel is dat gelukt.

Hoe herken je onze Janus
Al vanaf de allereerste Janus is gekozen voor een glad en strak uiterlijk zonder franje en dat is nog steeds zo tot op de dag van vandaag. Doelmatigheid in stoere jas, dit staat voorop !!, vele gebruikers weten dit ook....... reeds vanaf het allereerste succesvolle begin. Alleen t Stokertje heeft er al meer dan 2500 verkocht aan tevreden klanten. Standaard is de Janus voorzien van een doorgelaste bovenplaat. Dat is niet alleen een kwalitatieve verbetering, maar geeft de houtkachel ook een strakke afwerking. Onze Janus wordt standaard geleverd met een boven- en achteraansluiting voor het rookkanaal. Dat maakt deze kachel universeel. Gaat u verhuizen, dan verhuist uw Janus gewoon mee! Hij past altijd in elke situatie. Bij iedere Janus wordt standaard een luxe asschep meegeleverd voorzien van een deksel. Op die manier kunt u moeiteloos en zonder knoeien as uit de brandkamer scheppen. Ook de bediening van de secundaire luchttoevoer is tegenwoordig aan de zijkant van de kachel geplaatst. Hierdoor is het systeem soepel en fijn instelbaar en bovendien heb je op den duur ook geen last van verbrande knoppen. Dus ook het gebruik van een handschoen is overbodig.

Degelijke verpakking
Een kachel is een waardevolle investering en daarom besteden wij de uiterste zorg aan de verpakking om beschadigingen te voorkomen. Uw Janus houtkachel wordt geleverd met uitgebreide handleiding en productspecificatie, dit document is op de buitenzijde van de verpakking aangebracht.

Compleet assortiment
Niet alleen de originele Janus houtkachel, zoals velen die kennen strak en sober uitgevoerd, komt vanaf den beginne uit de Janusfabriek in Oldeberkoop. Naast de standaard strakke voorzethaarden bieden wij een zeer complete lijn met nog veel meer haarden van ambachtelijke eigen hand. Tevens produceert Siersmederij Oldeberkoop windwijzers, hekken, schoorsteenkappen enz. en is één van de fabrikanten die haarden bouwt voor de grootste leverancier op gebied van vrijstaande houthaarden Haardengoed Anyfire.

Typekeur
De Janus houtkachels zijn reeds in 1997 goedgekeurd en gecertificeerd door een erkend Nederlands keuringsinstituut te Delft. Deze officiële Nederlanse typekeuring en de desbetreffende DIN18895, 18891, 18891A normering is inmiddels vervangen door een Europese normering. De Janus houtkachel voldoet uiteraard ruimschoots aan deze nieuwe Europese norm. De fabrikant van de Janus, Siersmederij Oldeberkoop, is er evenwel trots op te kunnen verwijzen naar de voormalige Nederlandse typekeuring voor de Janus omdat deze tests veel verder gingen en veel strenger waren dan de huidige EU-norm. De Europese normering is namelijk tot stand gekomen op basis van de harmonisatie van de Nederlandse en Duitse zware norm met de doorgaans veel lichtere normeringen van de overige landen binnen de Europese Unie. De regelgeving omtrent de keuring van haarden en kachels is dus versoepeld onder Europese invloeden. Wij, als leverancier van de Janus, vinden dat de door ons geleverde kachels moeten voldoen aan de hoogste eisen v.w.b. rendement en uitstoot in het milieu zodat hout stoken niet alleen de gezelligste manier van verwarmen is, maar ook een schone & slimme manier van verwarmen blijft..

Klik hier om het originele persbericht te downloaden

UITVERKOOP PARTIJ dubbelwandig pijpmateriaal

Bestel hier uw Orvelte Voordeelkaart

ZZP-ers gezocht voor installatie in Zuid-Holland, West-Brabant en Utrecht

Installateurs gezocht!

Stokertje maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten