Haal meer uit uw DRU gashaard!

11 jaren en 3 maanden geleden geplaatst

Meer rendement? Vindt u naast sfeer de functionaliteit van een dergelijke aankoop ook belangrijk? En lijkt het u ook zo handig om met uw haard direct water in huis te verwarmen?

Dan bieden de H2O haarden van DRU u de uitkomst. Deze innovatieve haarden gebruiken de vrijgekomen warmte van het vuur, om het water van uw CV extra te verwarmen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en haalt u dus meer rendement uit uw haard. Daarnaast bespaart uw op de stookkosten van uw CV.*

In vergelijking met een losse haard met hetzelfde vermogen naast de CV.

Hoe werkt het?
De haard wordt binnen uw verwarmingssysteem direct aangesloten op een buffervat. Vanuit het buffervat wordt het water door de leidingen, die zich rondom de haard bevinden, gepompt en vervolgens weer aan het buffervat toegevoegd. Het water wordt zowel door stralingswarmte als door de rookgassen, die middels een ventilator langs de leidingen naar beneden worden gezogen, verwarmt. De leidingen werken in dit geval als warmtewisselaar, zij zorgen dat de stralingswarmte en de warmte van de rookgassen wordt afgegeven aan het water.

Een thermische mengklep die in verbinding staat met de pomp zorgt ervoor dat het water alleen naar het buffervat wordt gebracht als het boven de 60 graden is. Indien dit niet het geval is blijft het water circuleren in het circuit van de haard.

Voordelen

Warmte van het vuur wordt ook gebruikt om water in de CV extra bij te verwarmen.

Meer rendement uit je haard, maar liefst 95% (gaat minder warmte verloeren via de afvoer).

Naast sfeer ook functioneel.

Mogelijkheid grotere haard te plaatsen in kleinere ruimte (wordt namelijk minder warmte afgegeven aan de ruimte waar de haard in staat).

Minder vermogen in de ruimte betekent tevens de mogelijkheid voor hogere vlammen en langer op vol vermogen stoken.

Haarden direct aansluiten op uw CV systeem
Het is natuurlijk ook mogelijk om de haard direct aan te sluiten op uw CV-systeem, zonder tussenkomst van een buffervat, indien de capaciteit van uw verwarmingssysteem voldoende is. De haard wordt aangesloten op uw bestaande of een nieuw CV systeem. Het water wordt vanuit het CV susteem door de leidingen in de haard gepompt, verwarmd en vervolgens weer aan het CV systeem toegevoegd. Op deze wijze ondersteund u uw CV susteem en verwarmt u tegelijkertijd één of meerdere ruimten.

Meer info? Kom gerust langs in één van onze winkels!

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht