´t Stokertje op de Herders fair Balloo 2010

12 jaren en 5 maanden geleden geplaatst

Bezoek onze stand op de Herdersfair in Balloo.

In het Drentse Balloo wordt op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2010 de oogst ingeluid met een grote Herdersfair. Op de fair staat het Drentse heideschaap centraal. Van ruwe vachten tot warme plaids en van truien en kunstzinnige sieraden tot bloemsierkunst waarin wol de hoofdrol speelt. Maar ook delicatessen zoals lamssalami, lamsvlees en schapenkaas.

Slow food
De Herders van Balloo beweiden het Balloërveld bij Rolde met hun grote kudde Drentse heideschapen. Door die dagelijkse intensieve inspanning en de specifieke vegetatie van het Balloërveld kent het vlees van het Drents heideschaap of lam een fluweelzachte smaak. Het kruidige en malse biologische vlees wordt verwerkt tot lams-salami. Het zijn ook de herders van Balloo die er voor hebben geijverd dat dit oudste zeldzame huisdierras van Drenthe bij de internationale Slow Food beweging is erkend als Presidium.

Officiële opening door burgemeester
De burgemeester van de gemeente AA en Hunze zal de HerdersFair op zaterdag 16 oktober 2010 feestelijk openen.

Smullen van bijzondere producten van Drentse bodem
Chefkok Bauke Mulder van restaurant Van Tarel uit Taarlo bereidt gerechten met het vlees van het Drents Heideschaap. PomPie serveert hartige taartjes met het lamsvlees van de herders. Ook zijn er andere producten te koop en te proeven. Honing van eigen kweek, zoete lekkernijen met verse ingrediënten, jams, chutneys, en wijn.

De fair is de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van al het goede dat het Drentse land te bieden heeft.

Volop originele stands
De deelnemers zijn zorgvuldig geselecteerd. Zoals bij het schaap alles wordt gebruikt, van vlees tot vacht, zijn er ook standhouders die op andere manieren natuurlijke producten maken.

Lampen van boomstronken, meubels van afval, ogenschijnlijk waardeloos materiaal verandert in een bloemschikworshop in een opvallend herfstarrangement. Maar ook outdoorkleding, tuinmeubelen, wijnproeverijen en nog veel meer producten om het leven op allerlei manieren te veraangenamen.

Openingstijden: Zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2010 van 11:00-17:00 uur.
Adres : Herders van Balloo, Crabbeweg 2, Balloo (bij Rolde)
Entree : volwassenen € 4,-- / jeugd t/m. 12 jaar gratis.

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht