Stokertje en BINt een smakelijke combinatie

2 jaren en 1 maand geleden geplaatst
Stokertje en BINt een smakelijke combinatie afbeelding

Op het plein van ’t Stokertje kan je sinds kort ook terecht voor een ambachtelijk, biologisch hapje uit de mobiele veldkeuken en houtovens van BINt. De vuurkoks van BINt en ’t Stokertje hebben de handen ineengeslagen om in de weekenden nog meer beleving te bieden aan bezoekers van het prachtige monumentendorp Orvelte. Gecombineerd met de gezellige haarden van 't Stokertje zal de gevoelstemperatuur zeker een paar graden stijgen. Na deze hartelijke ontvangst in de buitenlucht kun je een paar stappen verder in de showroom zien op welke haarden je nog meer kunt stoken én eventueel koken.

Koken en stoken met een houtoven. 

Daphne Callee en Jan Willem Vrieling waken heerlijke ambachtelijke gerechten uit hun houtovens. Ze gebruiken hiervoor zoveel mogelijk ingrediënten van Drentse bodem. Het liefst biologisch en hierin zoeken ze de samenwerking met andere lokale ondernemers om elkaar zo te inspireren om tot nog betere, duurzamere en meer lokale producten te komen. Tegelijkertijd is hun missie om op termijn geen afval meer te produceren.

Smullen van Drentse bodem

Elke woensdagmiddag bakken ze samen met bakker Harm Fleddérus in Hooghalen de bodems voor de tarteletjes (kleine zoete taartjes) en de bodems voor de flamkuchen van biologisch meel van Mulder Pot uit Kropswolde. Ook de eetbare soepkommen worden gebakken in Hooghalen. De kazen die gebruikt worden zijn van de Kruidenwei uit Nooitgedacht.

 

Bron: krant van Midden-Drenthe en www.orvelte.eu 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht