Room Dividers en tunnelhaarden razend populair bij het Stokertje

2 jaren en 3 maanden geleden geplaatst
Room Dividers en tunnelhaarden razend populair bij het Stokertje afbeelding

Sfeerhaarden met een doorkijkje

Naar aanleiding van een aantal nieuw geïntroduceerde sfeerhaarden besteden we hier aandacht aan de meest verkochte gashaarden van 2020: Room Dividers en tunnelhaarden. 

Dit jaar zijn er weer veel fabrikanten druk achter de schermen bezig geweest om in te spelen op de groeiende vraag van de consument. Nog nooit waren Room Dividers en tunnelhaarden zo in trek bij onze klanten.

Bij vrijwel iedere (grote) gashaardfabrikant was de groei in belangstelling naar dit soort gashaarden merkbaar en het duurde daarom ook niet lang voordat diverse ontwikkelingen werden aangekondigd. Onder andere Bellfires, Dru Verwarming, Faber, Element4 maar ook Helex en ThermoCet kwamen met nieuwe haarden of nieuwe features voor deze Room Dividers.

Vlak voor het vorige stookseizoen presenteerde Bellfires (BarbasBelfires) al een nieuwe brander speciaal voor haar Room Divider gashaarden: de MagniFire Flow. Een trapsgewijs instelbare brander die volledig weggewerkt is in de keramsiche houtstammenset. De Magnifire Brander varieert in hoogte en diepte en verzorgt een maximaal vuurbeeld zichtbaar aan alle zijden van het glas.

MagniFire Flow brander: uitvoerbaar op de Bellfires Room Dividers

Ook DRU Verwarming heeft diverse gashaarden in het assortiment uitgerust met de Eco Glow functie. Deze LED-verlichting simuleert een gloeiend kolenbed die onafhankelijk van de vlammen regelbaar is. Dit gloeibed geeft meer dimensie aan het sfeervolle vuur. 

De Dru Maestro 75XTU gashaard is al uitgerust met een brander in kampvuuropstelling. De Maestro haarden van DRU beschikken namelijk over de Dynamic Flame Burner. Deze brander geeft een natuurgetrouw vuurbeeld waarbij de vlammen als het ware om de keramische houtstammen heen grijpen. Ook hebben deze DRU gashaarden het Eco Wave systeem, waarbij u zelf de vlamintensiteit per moment kunt bepalen en instellen. Door deze functie kunt u het vuurbeeld laten fluctueren en flink op uw gasverbruik besparen!

Dru presenteerde eerder dit jaar ook al de Dru Maestro 75 Tall Tunnel. Deze hogere uitvoering van de bestaande Maestro 75 Tunnel is een hoge tunnelhaard die met een slanke ombouw afgewerkt kan worden. Hierdoor kunt u met een tunnelhaard diverse ruimten met elkaar verbinden. De Maestro 75 Tall Tunnel is precies waar de markt om vraagt!

Element4 breidde het assortiment van de Sky uit. Daar waar er voorheen alleen een groot model verkrijgbaar was: Element4 Sky Large Tunnel zijn er nu ook kleinere front en tunnelhaarden verkrijgbaar van de Element4 Sky.

Hieronder voorbeelden van de nieuwkomers:

De Element4 Sky Medium Tunnel is net als de Large verkrijgbaar in front- en tunnel-uitvoering.

De Element4 Sky Small is evengoed verkrijgbaar als tunneluitvoering.

Daarnaast presenteerde Element4 dit jaar nog de Summum 140 serie met een glasbreedte van 140cm. Opvallend aan deze serie is dat er naast de standaard front-, hoek- en driezijdige uitvoering ook een Room Divider, Tunnelhaard en zelfs een vierzijdige haard werd gepresenteerd. Aanschouw hieronder de Element4 Summum 140 4/S gashaard.

Ook Faber kwam met een nieuwe Room Divider. De Faber MatriX 1050/500 RD met een glasmaat van maar liefst 110cm breed. Zodoende heeft u een flinke hoeveelheid zicht op het vuur. Deze haard is uitgerust met de Log Burner 3.0 brander welke geïntegreerd is onder de grote keramische houtstammen. De Matrix is een prachtige sfeerhaard met een vlammenspel om bij weg te dromen!

Fabrikanten ThermoCet en Helex kwamen ook met een nieuwe Room Divider gashaard. Deze haard is beter bekend als de ThermoCet Trimline 83 Roomdivider en de Helex I-Frame 83 55 Roomdivider. Deze gashaard beschikt over een dubbele brander met vuur uit de houtstammen. Daarnaast het kenmerkende minimalistische uiterlijk, waarbij alle aandacht uitgaat naar het sfeervolle vuur!

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht