Warm samenwerkingsverband tussen ´t Stokertje kachelparadijs en wijnhandel Dikkers.

13 jaren en 3 maanden geleden geplaatst
Met een wijntje voor de haard....
 

‘Warm’ samenwerkingsverband tussen ’t Stokertje kachelparadijs en wijnhandel Dikkers.

 

Sfeervol genieten van een wijntje in het proeflokaal van koninklijke wijnhandel Dikkers in Hoogeveen. Vanaf 1 oktober 2009 kunt u lekker warm bij een unieke speksteenkachel zitten en tegelijkertijd uw wijn voor bijv. de komende feestdagen uitzoeken. ’t Stokertje zorgt voor een warme buitenkant en Dikkers zorgt voor een warme binnenkant.Om z’n proeflokaal te voorzien van nog meer sfeer en warmte ging Eric Wiegel van Dikkers het afgelopen jaar op zoek naar een geschikte kachel om de ruimte te verwarmen. Het historische pand van Dikkers vroeg om een speciaal exemplaar en deze vond hij uiteindelijk bij ’t Stokertje Kachelparadijs in het museumdorpje Orvelte. Bij ’t Stokertje staan honderden moderne hout- en gaskachels, maar hier en daar staan ook nog vele bijzondere antieke en nostalgische haarden.De keuze viel meteen op een bijzondere speksteenkachel ‘de Hearthstone’. De Hearthstone wordt vanaf 1985 in Nederland gebouwd en was de trendsetter voor heel West-Europa op het gebied van speksteenkachels. Inmiddels wordt de Hearthstone niet meer gemaakt. Als een klant van Dikkers interesse in de Hearthstone heeft, is deze ook te koop. Dan zorgt ’t Stokertje weer voor een ander uniek, nostalgisch exemplaar passend bij de uitstraling van het pand. Zo is er dus eigenlijk een soort wisselexpositie waar beide bedrijven baat bij hebben. Het hele pand van Dikkers wordt nu verwarmd door deze speksteenkachel, wat een enorme besparing op de energierekening betekent. Als dat ook nog eens extra sfeer en meer klantencontact oplevert is dat natuurlijk helemaal fantastisch. In het proeflokaal worden ook regelmatig wijncursussen en proeverijen gegeven, zowel voor beginners als voor gevorderden.Elk jaar, vanaf november is er weer de steeds populairder wordende Vino Novello. Deze Novello is de Italiaanse tegenhanger van de, voor Nederlanders wellicht wat bekendere, Franse Beaujolais Primeur. Eric Wiegel heeft gekozen voor de “Fioro d’Inverno”. Deze wijn is uniek in zijn smaak en beleving. De wijn is zacht, zeer fruitig en delicaat. Ten opzichte van de Primeur is de Novello zwaarder en meer richting gerijpte wijn. Het is onze favoriet sinds jaren en verslaat de Beaujolais Primeur op vele fronten. Gezondheid!

Voor Italiaanse primeurwijnen is er eveneens een déblocagedatum van kracht. De “Vino Novello” mocht dit jaar op vrijdag 6 november om 00.01 uur in Nederland in de handel worden gebracht. Wijn is net als vuur; natuurlijk, speels, verrassend en uitdagend. Daarom ontvangt u tijdelijk bij aanschaf van een kachel, haard of schouw bij ´t Stokertje, naast de korting in verband met de maandactie, gratis een fles Fioro d’Inverno.
Omdat het in beperkte hoeveelheid binnenkomt, is het OP = OP.
Sla dus nu in de maand december nog uw slag!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dikkers.nl en www.stokertje.nl.

 

Natuurlijk is er op dit nieuwe samenwerkingsverband veelvuldig getoost!

Eigenaren Eric Wiegel (Dikkers) en Marc Hoogland (’t Stokertje) bij de Hearthstone.Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht