Interview over pelletkachels (Radio Drenthe)

13 jaren en 3 maanden geleden geplaatst

De pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel, echter het gebruik is zo eenvoudig waardoor het comfort van een gashaard wordt verkregen. In een interview met radio Drenthe vertelt onze kachelspecialist Pieter Schoute over de werking en gebruik van een pelletkachel en de vele voordelen van stoken op houtpellets.Iedereen weet dat een knapperend haardvuur voor gezelligheid en comfortabele warmte zorgt. Maar wist u ook dat tegenwoordig met hout ook hele gebouwen en woningen worden verwarmd, met het comfort van aardgas?

Het verwarmen van uw woning met deze zogenaamde pelletkachels is echter niet te vergelijken met het stoken van een openhaard. In pelletkachels worden geen grote houtblokken, maar houtpellets gestookt. Gestandaardiseerde, uit zaagsel geperste houtbrokjes, afkomstig uit de bosbouw en houtindustrie. Ze worden gedroogd en geperst onder zeer hoge druk, zodat een gelijkmatige korrel ontstaat met een constante lage vochtigheidsgraad. Er wordt nauwlettend toegezien op de kwaliteit van de korrels zodat er bij verbranding een zo laag mogelijke emissie van schadelijke stoffen vrijkomt. Goede pellets zijn herkenbaar aan het DIN7a004 keurmerk. Door het keurmerk is een schone, milieuvriendelijke verbranding gewaarborgd.

Het assortiment van pelletkachels is zeer breed en bevat voor elke situatie een goede oplossing. Zowel vrijstaande pelletkachels als pelletkachels, aan te sluiten op CV-installatie zijn leverbaar. De pelletkachels zijn te variëren qua model, grootte en vermogen.

Een pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel, echter het gebruik is zo eenvoudig waardoor het comfort van een gashaard wordt verkregen. De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar.

De pelletkachel is ideaal voor het gebruik in een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden Celcius en u heeft er geen omkijken meer na. De pelletkachel doet de rest. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip ontsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag, waardoor het éénmaal per week bijvullen van houtpellets veelal voldoende is.

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht