Geen stookoverlast meer met de Draftbooster

6 jaren en 3 maanden geleden geplaatst
Geen stookoverlast meer met de Draftbooster afbeelding

Bij ’t Stokertje vinden we dat stoken gezellig en sfeervol moet zijn. Rookoverlast voor u zelf of uw buren hoort daar niet bij. Vooral omdat het vaak eenvoudig te verhelpen is. De BOSS-IT checklist helpt u daarbij.

Gelukkig komt rookoverlast niet vaak voor als u een houtkachel bij ’t Stokertje koopt. Met onze expertise kunnen we u namelijk goed helpen en adviseren. Maar stel dat u een woning gekocht heeft inclusief rookkanaal en kachel en u heeft een probleem? Dan kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. We zullen eerst de BOSS-IT checklist met u doorlopen om te kijken naar de mogelijke oorzaken. Vaak is dan een oplossing al snel voorhanden. Mocht dat niet zo zijn dan hebben we sinds kort ook een betaalbare oplossing voor moeilijke situaties. Deze betaalbare oplossing heet de Draftbooster. Dit is een ingenieus systeem dat er voor zorgt dat de rookgassen altijd snel en reukloos afgevoerd worden.

Draftbooster bij ’t Stokertje

Problemen zoals rookoverlast worden meestal veroorzaakt door te weinig trek in het schoorsteenkanaal. Als dit niet op te lossen is door het reinigen of verlengen van het rookkanaal, komt de Draftbooster om de hoek kijken. In ogenschijnlijk, bijna onoplosbare situaties biedt de Drafbooster dus uitkomst.

De Draftbooster-rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en garandeert daardoor een feilloze werking van uw haard of kachel. Zo wordt ergernis omgezet tot ultiem stookgenot.

Bij welke stooksituaties kan de Draftbooster allemaal helpen?
Denk bijvoorbeeld eens aan het aansteken van het vuurtje. Als u daar problemen bij ervaart, dan komt dat meestal door onvoldoende schoorsteentrek. De Draftbooster zorgt juist voor de nodige trek waardoor het aansteken van uw kachel zo gepiept is!

Alleen maar voordelen met de Draftbooster

Het is echt zo: er zijn alleen maar voordelen op te noemen wat betreft de Draftbooster. Bij ’t Stokertje zijn we dan ook heel enthousiast over dit product. Hieronder een paar van de vele voordelen:

- Vuur aansteken wordt gemakkelijker
Met de Draftbooster is het vuur aansteken in uw houtkachel bijzonder eenvoudig. U kunt ook moeiteloos houtblokken toevoegen. Handig, veilig en comfortabel zonder overlast. Het is wel van belang dat de gebruikte brandstof altijd droog is en dat u begint met kleine stukken hout en takjes. Zo komt er sneller een vonk en ontstaat er warmte die nodig is voor een goede trek in de schoorsteen.

- Minder rook in de woonkamer
De rookontwikkeling wordt absoluut tot een minimum beperkt. De Draftbooster trekt de rook op en blaast deze uit zodat er veel minder rook en roet in de woonkamer vrijkomen. Niet alleen gunstig voor uw stookplezier, ook nog eens beter voor uw gezondheid!

- Betere verbranding
Dit apparaat uit Holland zorgt voor een betere en zuiverdere verbranding. Zo kunt u nog meer van uw houtkachel genieten. En dat niet alleen: de buurt heeft minder overlast van rook en stookgeur.


- ­Snellere opwarming
De Draftbooster zorgt voor een betere verbranding waardoor de woonruimte sneller opwarmt. U hoeft in principe dus minder hout te gebruiken en dat is weer beter voor uw portemonnee.

- Plug-and-Play
De Draftbooster is bijzonder eenvoudig te installeren. De booster past op vrijwel elke schoorsteen. Of die nu van staal of baksteen is, het is een kwestie van plaatsen en genieten. 

Nog een paar belangrijke punten

De Draftbooster heeft eigenlijk alleen maar positieve kenmerken. Toch zijn er nog paar extra punten die belangrijk zijn om te weten.
Zo is de maximale diameter van de schoorsteen waarop de booster geplaatst kan worden 220 mm. Daarnaast is de Draftbooster geschikt voor houtkachels tot 8kW die afgesloten kunnen worden.
Het in –en uitschakelen van de booster gebeurt overigens door middel van de standaard meegeleverde afstandsbediening. Lekker gemakkelijk dus.

Het moge duidelijk zijn dat de betaalbare Draftbooster het maximale uit uw houtkachel haalt. Wat ook niet helemaal onbelangrijk is, is hoe het apparaat eruit ziet. Ondanks dat het vrijwel uit zicht is, vonden de ontwerpers het wel belangrijk dat het niet een of ander lomp ding zou zijn. Het design maakt met subtiele vormgeving het plaatje juist af. De duurzame materialen waar de Draftbooster uit bestaat, garanderen jarenlang gebruikersgemak.

Wilt u meer weten? Kom dan vooral langs een van onze gezellige showrooms. Onze medewerkers leggen u de mogelijkheden graag uit. De Draftbooster is te zien bij onze showroom in Orvelte. Als u graag de draftbooster in een andere showroom wilt bekijken, wilt u dan vooraf even bellen of mailen? 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht