Houtgestookte unit verwarmt zwembad Annen

13 jaren en 9 maanden geleden geplaatst

Unieke verwarming

Wethouder H. Santes van de gemeente Aa en Hunze heeft de mobiele houtgestookte CV-unit bij het zwembad ‘de Borghoorns’ in Annen in gebruik genomen. Deze hout unit verwarmt tijdens het zomerseizoen het zwemwater. De gemeente bespaart hiermee aardgas en maakt gebruik van houtsnippers uit het gemeentelijk groen.

ANNEN – De unit is mobiel, waardoor deze op meerdere plaatsen ingezet zal worden. Na het zwemseizoen zal de gemeente de unit bij de sporthal in Annen plaatsen.
Op deze wijze is op meerdere locaties aardgas te besparen.

Het bedrijf Snipperhout BV. levert de mobiele houtgestookte CV-unit die aan een bestaande vaste CV-installatie is te kopen. De unit is voorzien van een warmtemeter en de gebruiker wordt afgerekend op de hoeveelheid afgenomen warmte. Het systeem is zodanig samengesteld dat de houtsnipperbunker gemiddeld eenmaal per 10 dagen bijgevuld moet worden. Ook is de unit uitgerust met een SMS-alarm als er een storing optreedt.

Klimaatbeleid
In de herfst van 2008 is het gemeentelijk klimaatbeleid opgesteld met als doel de CO2 uitstoot te beperken.
Dit kan ondermeer door minder fossiele brandstoffen te gebruiken en door energiebesparende maatregelen door te voeren. Ook kan het bereikt worden door duurzame energiedragers toe te passen, zoals het voorbeeld in Annen; de houtsnippers.

Laat u adviseren door onze deskundige verkopers over de mogelijkheden van een CV-haard bij u thuis.
Klik hier voor meer informatie over houtgestookte CV-haarden

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht