Ontspiegeld glas voor een clear view

6 jaren en 7 maanden geleden geplaatst
Ontspiegeld glas voor een clear view afbeelding

Voor een levensecht open haard effect kunt u sinds kort kiezen voor een gashaard met ontspiegeld glas. Het glas in de gashaard is nagenoeg onzichtbaar omdat het niet of nauwelijks reflecteert. Dit is een prachtige ontwikkeling voor gashaarden en biedt veel perspectief voor de toekomst. De fabrikanten die ontspiegeld glas aanbieden zijn o.a. Dru, Bellfires, Helex en Element4. Ontspiegeld glas wordt niet standaard geleverd maar is optioneel tegen meerprijs verkrijgbaar. Maar let wel goed op bij onderhoud (daarover hieronder meer). Diverse fabrikanten hebben namelijk wat problemen gehad met de onderhoudsproducten voor dit ontspiegelde glas. Volg daarom de meest recente aanwijzingen.

Wat is keramisch ontspiegeld glas eigenlijk?

1435073421ontspiegeld-glas-bellfires-floating-frameOntspiegeld glas bestaat uit gepolijst keramisch glas waarop meerdere metaaloxide coatinglagen zijn aangebracht. De dikte van de coating wordt tot op de nanometer gecontroleerd om de reflectiegraad perfect te beheersen. De reflectiegraad van onbehandeld glas bedraagt gemiddeld 8% terwijl een ontspiegelde ruit een reflectie van slechts 0,7% biedt. Dankzij de nieuwe coatingtechnologie is ontspiegeld glas, wanneer u deze recht van voor benadert, volledig onzichtbaar. Hierdoor geeft de gashaard een super realistisch open haard effect. Zo benut u alle voordelen van een gashaard, terwijl de sfeer en warmte toch het open haard gevoel weet te brengen.

Onderhoud van ontspiegeld glas

Voor ontspiegelde ruiten is het van groot belang om bepaalde onderhoudsvoorschriften in acht te nemen. Om de coatinglagen niet te beschadigen is het gebruik van harde (schuur)sponsen, schuurmiddelen en reinigingsmiddelen met ammoniak verboden. Gebruik een zachte doek of spons (geen papier). Net zoals bij gewoon keramisch glas moet bij ontspiegeld glas de witte waas die ontstaat bij de eerste verbranding, verwijderd worden. Daarna is sporadisch onderhoud voldoende. Wrijf de ruit steeds helemaal droog: Residueel water kan vlekken maken op de coating. Vingerafdrukken zijn meer zichtbaar op ontspiegeld glas, draag daarom (rubberen) handschoenen bij het vastpakken van de ruit. Indien de ruit opgenomen wordt met een vacuumlifter moet het rubber van de zuignap droog zijn om beschadigingen van de coating te vermijden.

Problemen met onderhoud en schoonmaak

Het ontspiegelde glas, of het Clear View glas zoals Dru het noemt, is erg populair geworden. Het afgelopen jaar is jammer genoeg gebleken dat de coating van dit glas gevoeliger is voor vervuiling. Om dit probleem te voorkomen werd een speciale reinigingsset geleverd. Helaas bleek deze reinigingsset het vuil eerder 'uit te smeren' dan te verwijderen. Daarom is een onderzoeksbureau bezig geweest om een betere methode te vinden. Voor lichte vervuiling raadt fabrikant Dru daarom vanaf nu aan om het glas met een doek met wat spiritus schoon te wrijven. De zwaardere vervuiling kan met een nieuw reinigingsmiddel verwijderd worden. Natuurlijk wordt vanaf heden het juiste reinigingsmiddel bij de haard en het glas geleverd. Op aanvraag zullen we oude reinigingssets terug nemen en u voorzien van een nieuwe set. 

Dru-Maestro-2-zijdig

Voor welk type gashaarden

Bij Bellfires, Dru, Faber, Kal-fire, Element4 en Helex kunt u momenteel de ontspiegelde ruit bestellen voor verschillende type gashaarden. In de nabije toekomst zal dit zeker wijzigen dus laat u informeren in onze showroom. 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht